Mala pisana hišica

5. 9. 2018

Današnji oblačen in deževen dan bomo polepšali z barvami in malima hišicama.

Za izdelavo boste potrebovali lesene palčke. Lahko uporabite barvne, ali pa enobarvne pobarvate sami. Potrebovali boste še lepilo, močnejše škarje oziroma nož olfa in trak ali vrvico, da boste hišico nato lahko obesili. Če boste dodali še okraske, pa bo izdelek še bolj pisan. 

Hišico lahko sestavite na dva načina. Prvi je tak, kot ga vidite na spodnji fotografiji. Palčke zložite eno poleg druge, na spodnjo stran čez celo dolžino prilepite še eno, da bo hišico "držala skupaj", nato pa za streho poševno prilepite še dve. 

Pri drugem načinu si prav tako pripravite osnovo - torej palčke zložite eno poleg druge. Palčki za streho pa skrajšajte in odrežite, kot vidite na spodnji fotografiji. Nato, enako kot v prvem primeru, prilepite. 

Naš izdelek je zdaj videti takole. Treba je odrezati še odvečen del, ki štrli nad streho, in pri prvi, pisani hišici, nekoliko skrajšati streho. Če vam ne bo šlo, naj vam pri tem pomagajo starši ali kdo od odraslih. Namig: Bolj praktično bo, če boste palčke obrezali, predno jih boste prilepili. 

Tako, zdaj sta naša izdelka že precej bolj podobna hišici, kajne?

Če sta vam všeč, lahko ostaneta takšni, kot sta. Dodajte jima le trak, da ju boste lahko obesili. Če se tudi vam zdi, da jima še nekaj manjka, pa nadaljujte. Pisana hišica ne potrebuje dodatne barve, enobarvni pa moramo dodati vsaj eno. V našem primeru bo to zelena.

Zdaj so na vrsti le še okraski. Srčki, rožice, pikapolonice ... kar koli želite oziroma imate. 

Lahko dodate še eno palčko, nanjo kaj napišete (na primer Dobrodošli, Pri nas doma, Murnovi ...) in že lahko krasi vhodna vrata in se šopiri pred obiskovalci. 

Kako vam je uspelo? Pišite mi na bansi@rtvslo.si

Foto: mp

mp

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.