Kratki filmi med počitnicami!

12. 2. 2016

Kmalu bodo zimske počitnice. Se jih že kaj veselite? Med mnogimi aktivnostmi, ki jih boste počeli, naj povemo, da si boste na televizijskih zaslonih lahko ogledali pet kratkih zelo zanimivih in poučnih filmov, ki so jih pripravili sodelavci oddaje Infodrom. 

Dokumentarna serija nosi uraden naslov Infodrom: Moje življenje. Sestavljena je iz petih petnajstminutnih filmov, ki si jih boste na 2. programu Televizije Slovenija lahko ogledali med zimskimi počitnicami; najprej v tednu od 15. do 19. februarja 2016 in nato še enkrat v tednu od  22. do 26. februarja.

Kavarna Kinodvora, kjer je potekala premiera kratkih filmov na platnu. Kavarna Kinodvora, kjer je potekala premiera kratkih filmov na platnu.

Vseh pet filmov je dokumentarnih, v njih pa imajo glavno vlogo mladi. Tematike, o katerih se v filmih govori so zelo življenjske, od prebolele bolezni, smrti staršev, do ukvarjanja z uličnimi športi in življenja v romskem naselju. Filmi so že bili na sporedu; in sicer v Kinodvoru, od koder so tudi fotografije v tem prispevku.

Igralci in soustvarjalci filmov Moje življenje. Igralci in soustvarjalci filmov Moje življenje.

Seznam vseh petih kratkih dokumentarnih filmov. Seznam vseh petih kratkih dokumentarnih filmov.

 Voditeljice in soustvarjalke oddaje Infodrom in tudi kratkih filmov. Voditeljice in soustvarjalke oddaje Infodrom in tudi kratkih filmov.

 Kot verjetno veste, je oddaja Infodrom v svoji četrti sezoni na sporedu vsak petek ob 18. uri na TV SLO 1. 

T. M.

Foto: Miloš Ojdanić

SLONTASTIČEN POZOR!