MOJE TELO: Kje je kalcij?

14. 3. 2018

Naša prehrana mora biti zelo pestra in prav ničesar nam ne sme primanjkovati, saj to pomeni, da nam lahko oslabi imunski sistem in da lahko zbolimo. Ste že slišali za kalcij? Kje ga najdemo in kakšno vlogo igra v človeškem telesu? 

Mleko in vsi mlečni izdelki so znani kot dober vir kalcija. Mleko in vsi mlečni izdelki so znani kot dober vir kalcija.

Kalcij ima pomembno vlogo pri celičnih membranah, posredovanju signalov med celicami, prenosu dražljajev med živčnimi celicami, delovanju mišic in pri strjevanju krvi. Poleg tega je tudi glavni mineral v kosteh in zobeh. 

Skuta, jogurt, vsi siri, kefir in drugi mlečni izdelki, še najbolj pa sveže mleko. Vse to je izvrstno za naše celice, kosti in zobe. Skuta, jogurt, vsi siri, kefir in drugi mlečni izdelki, še najbolj pa sveže mleko. Vse to je izvrstno za naše celice, kosti in zobe.

T. M.
Foto: BoBo