Bravo, odbojkarji za srebro!

19. 10. 2015

V okviru Evropskega prvenstva v odbojki je slovenska ekipa po finalni tekmi v Sofiji, v glavnem mestu Bolgarije, domov prinesla srebrno medaljo. To pa ni mačji kašelj, kajne? Veliko truda je bilo potrebnega, zato jim seveda čestitamo! 

Slovenija se je v finalu pomerila s francosko ekipo, ki je domov odnesla zlato medaljo. Končni rezultat  je bil 3:0 za Francoze. Kot verjetno veste, so pravila v odbojki takšna, da se igra do treh dobljenih nizov (vsak niz se šteje do 25). 

Slovenski odbojkarji, ki so danes prispeli na ljubljansko letališče. Slovenski odbojkarji, ki so danes prispeli na ljubljansko letališče.

"Fantastično. Ni besed, s katerimi bi opisal tole. To so najlepši občutki v karieri vsakega športnika. Zelo smo veseli, da ste nas pričakali v takem številu. Vsako tekmo, za vsak niz, za vsako točko smo pustili srce na igrišču. Ponosen sem na vse, na igralce, strokovni štab in navijače,"

so bile prve besede igralca Tineta Urnauta, ki je bil sprejet v idealno šesterko evropskega prvenstva.

Srebrna kolajna odbojkarjev je nedvomno eden največjih slovenskih uspehov v moštvenem športu. Pred njimi je medaljo na evropskih prvenstvih osvojila le še moška rokometna reprezentanca, ki je bila na prvenstvu leta 2004 v Ljubljani srebrna.

Cilj odbojkarske igre je v treh korakih spraviti žogo na drugo stran igrišča. Cilj odbojkarske igre je v treh korakih spraviti žogo na drugo stran igrišča.

Največ odobravanja je požel selektor Andrea Giani, ki so ga navijači zelo dobro sprejeli.

"To ni bil čudež. Fantje imajo izjemen potencial. Odbojka je ekipni šport, potrebno je veliko discipline truda, dela in vse to spraviti skupaj. Obenem je potrebno prenesti tudi poraze," je povedal Giani.

In katera tekma je bila najtežja?

"Proti Poljakom je bila najtežja in najpomembneš. Ekipa po taki tekmi dobi zalet in gre do konca." 

Vabljeni k ogledu pogovora, ki je nastal takoj ob prihodu v Slovenijo!T. M. in R. K.

Foto: Bobo

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.