10. Noč z Andersenom v Radovljici

28. 3. 2015

V Knjižnici Antona Tomaža Linharta v Radovljici so že 10. leto zapored prijavili velik in odmeven mednarodni projekt, katerega posebnost je, da učenci preživijo prav vso noč ob Andersenovih delih. 

Noč z Andersenom je prireditev, ki so jo v Sloveniji najprej pričeli v Knjižnici v Radovljici. Noč z Andersenom je prireditev, ki so jo v Sloveniji najprej pričeli v Knjižnici v Radovljici. Ste že prebrali katero od Andersenovih pravljic? Ste že prebrali katero od Andersenovih pravljic?

 Kakšen je bil program?

Učenci tretje triade osnovnih šol iz okolice Radovljice, ki so veliki ljubitelji pravljic in redni obiskovalci knjižnice, so se na 10. noč z Andersenom z veseljem prijavili že pred tedni. Tisti, ki so bili izbrani so vse od 19. ure v petek pa do 9. ure v soboto sodelovali pri pestrem programu.

Najprej so se udeleženci ob zanimivi in dinamični igri spoznali med seboj, nato je sledila čarovniška plesna delavnica, pa obisk čarodeja Miloša, branje pravljice v različnih jezikih (španskem, kitajskem, italijanskem, portugalskem, nemškem, angleškem ...).

Sledilo je branje Andersenove pravljice Vžigalnik ter njena podrobna lutkovna uprizoritev, pri čemer je po 6 učencev samostojno izdelalo lutke in uprizorilo predstavo. Manjkale niso niti karaoke, ki so mlade pravljičarje dodobra sprostile, da so si lahko dali duška in pozabili na morebitno utrujenost. 

Noč v Knjižnici Radovljica je prebedelo 17 učencev iz okoliških osnovnih šol, 2 učenca sta bila s Centra za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca Ljubljana in dve učenki iz Banje Luke. 

Naslednja Andersenova noč bo 1. april 2016. Sicer pa je 2. april proglašen za mednarodni dan knjig za otroke, je pa hkrati tudi rojstni dan pravljičarja Hansa Christiana Andersena.

Besedilo in fotografije: Tanja Mojzer

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.