Dan za mamice

25. 3. 2020

Mamica je tista, ki je vedno z nami in ni je besede, ki bi lahko opisala njeno ljubezen, se strinjate? Danes je še poseben dan, ko ji lahko izkažete pozornost z objemom in ji poveste, kako radi jo imate. 

Navada praznovanja materinskega dne je v Evropo prišla iz ZDA. Leta 1907 je Anna Jarvis pred cerkvijo razdelila 500 belih nageljnov v spomin na svojo pokojno mamo. Anna je tudi pisala politikom, naj uzakonijo poseben praznik, namenjen materam. Leta 1914 je ameriški predsednik Woodrow Wilson podpisal zakon, po katerem naj bo vsako leto na drugo majsko nedeljo materinski dan kot državni praznik.

Imamo le eno mamico, zato danes ne pozabite na njen praznik. Lahko ji podarite kakšno malenkost, lahko tudi sami kaj izdelate (cel kup idej najdete v rubriki Ustvarjaj!) ali na travniku naberete šopek pomladanskega cvetja, se naučite pesmice ali kakšno sestavite kar sami. Lahko pa jo presenetite tudi tako, da po kosilu vi pospravite mizo, odnesete smeti, iz pralnega stroja poberete perilo ... Veliko je načinov, da ji polepšate dan. 

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay