Družinsko drevo

8. 10. 2018

Danes se bomo lotili posebnega projekta. Pripravili bomo svoje osebno družinsko drevo. Ob ustvarjanju bomo lahko s starši poklepetali o širšem sorodstvu ...

Za ustvarjanje bomo potrebovali kos tršega papirja, barvice, tempera barve, nekaj listja in dober spomin.

Ker bomo najprej narisali drevo, moramo premisliti, koliko sorodnikov imamo. Glavno deblo smo mi, iz njega pa se širita dve veji - oče in mama - iz teh veja se navzdol širijo tete in strici ter bratranci in sestrične, navzgor pa se vejijo babice, dedki, prababice in pradedki.

Na sredino debla nalepimo list in nanj napišemo svoje ime.

Preostale listke pomočimo v temperabarvo in odtisnemo za vsakega sorodnika po en list. Če želite, lahko za vsako osebo določite barvo, ki vas spominja na to osebo. Zelena je na primer barva umirjenosti, rumena je barva veselja, oranžna je barva energičnosti ... Katera pa je vaša barva?

Na koncu le še vpišemo vse naše sorodnike. Če ne veste, kako je vašim sorodnikom ime, vprašajte svoje starše. Lahko pa se tudi zgodi, da za kakšnega sorodnika ne veste, v kakšni sorodstveni povezavi ste ... Tudi o tem povprašajte svoje starše in presenečeni boste. Ali ste vedeli, da je sestra vaše babice vaša mrzla teta? Zanimivo, kajne?

ab

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k nagradnemu natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.