Dežuje. Kaj naj počnem?

4. 8. 2019

Poletja se veselimo tudi zato, ker naj bi večino časa sijalo sonce, mi pa bi se lahko igrali na prostem. Včasih pa so lahko poletja tudi deževna, tako kot je letošnje.

Ne veste, kaj bi počeli v takšnih dneh, ko se zaradi vremena držimo na toplem in pod streho? Mogoče najdete kakšno idejo v tem prispevku. 

 

V predalih se zagotovo še vedno skrivajo družabne igre, na katere ste že skoraj pozabili. Človek ne jezi se, Črni Peter, Štiri v vrsto, Šah, Monopoly, Spomin.

Ko boste igro končali in predno boste nadaljevali, lahko telovadite. Da poleg možganov razgibate tudi mišice. Vsak naj naredi 10 pečepov, 10 predklonov in 10 poskokov. Ko se boste teh vaj naveličali, si izmislite nove. Zmagovalec vsake igre lahko poražencem določi kazen. Naj bo zabavna. 

 Kaj pa dirkanje z avtomobilčki? Ali frnikulami?Kaj pa dirkanje z avtomobilčki? Ali frnikulami?

Radi berete? V rubriki Berem boste našli cel kup knjig, ki vas lahko popeljejo na drug planet, pod zemljo, na morje, v gore ... Knjige so fantastične, ker lahko z njimi postanete popotniki, kraljične, kralji živali, vesoljci, karkoli vam srce poželi. Če pa vam nobena ni všeč, si lahko kadar koli izmislite svojo. Potem jo pa le pokažite še meni. Prav? 

 

Če imate spretne prstke, lahko ustvarjate. V ustvarjalni rubriki namreč skrbimo tudi za takšne talente. Lahko se lotite zanimivih poskusov, kot je ta, v katerem nastane pravi vulkan. Poletje je res bolj klavrno, a ker vse še ni izgubljeno in se nam mogoče nasmehne sreča oziroma sonce, poskrbite, da bodo vaše stare japonke postale skoraj nove. Ste letošnje počitnice preživeli na morju? Prepričan sem, da ste prinesli domov cel kup bogastev z morskega dna, ki jih lahko uporabite za izdelavo okrasne in koristne škatlice

 

V deževnih dneh se lahko igrate tudi pantomimo ali pokvarjen telefon. Ali igro s številkami. Pri tej igri sedite v krog in si izberite število. Recimo 5. Ko ste jo izbrali, štejte po vrsti od 1 naprej. Vsak pove naslednjo cifro, torej 1,2,3,4 ... ko pride na vrsto število 5, oziroma njeni večkratniki (10, 15, 20, 100 ...) naj jo zamenja poskok, vrisk, plosk ali kakšna nenavadna beseda. To določite, predno se boste začeli igrati, prav tako pred začetkom določite tudi kazen za tistega, ki se bo zmotil. 

Tudi igro s črkami verjamem, da ste se že igrali. Za tiste, ki je ne poznate, ali ste jo pozabili ... sede v krogu izžrebajte nekoga, ki bo začel. Ta pove prvo besedo, recimo Bansi. Naslednji, ki je na vrsti mora povedati besedo, ki se začne na zadnjo črko besede predhodnika, torej na črko i, kot naprimer Iglu. Naslednja je na vrsti črka u - uho, in tako naprej.

Odgovarjajte čim hitreje, tako je bolj zabavno. Tudi tu lahko določite zabavne kazni za tiste, ki se bodo zmotili. 

Kdaj ste nazadnje skakali po lužah?Kdaj ste nazadnje skakali po lužah?

Če se ne bojite dežja, je sprehod po dežju strašno zabaven. Poskrbite da se boste toplo oblekli, nadenite si škorenjce, ki ne puščajo, da se ne prehladite, ogrnite še palerino in že ste pripravljeni za na pot. No, za skakanje po lužah!

 Čokoladne banane za kuharske mojstre!Čokoladne banane za kuharske mojstre!

Za konec se še posladkajmo. Če imate radi jagode, lahko pripravite jagodno sladico ali sadno kupo. Ljubitelji čokolade boste navdušeni nad ameriškimi piškotki in čokoladnimi bananami. To je le nekaj idej, dragi moji. Če boste pobrskali po moji strani jih boste gotovo našli še zeeelo veliko. 

Kaj pa ti? kako pa ti preživljaš deževne dni? Piši mi na bansi@rtvslo.si, vesel bom tvojega pisma. 

Foto: Epa, Mmc

mp

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k nagradnemu natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 20 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.