Poznate papigo Kajo?

8. 4. 2021

Papige so izjemno inteligentne živali in mnogi jih imajo za svoje hišne ljubljenčke, saj veljajo za zelo zabavne. Z njimi vam nikakor ne bo dolgčas. Ker pa zahtevajo res veliko pozornosti in posvečenega časa, je celo lažje, da imate dve, saj sta tako druga drugi zanimiva družba. Papiga Kaja pa je pred dvema letoma postala zelo slavna v Sloveniji, saj je njen lastnik pričel z objavljanjem videoposnetkov, kjer je Kaja počela veliko zanimivih in inteligentnih nalog. 

O papigah smo na našem portalu že pisali, vabljeni k branju te novičke. Danes pa bi vas želeli nekoliko nasmejati in razvedriti s papigo Kajo, ki jo je lastnik Konrad naučil več kot 50 besed, igranje štiri v vrsto in še kaj. 

Papiga Kaja je pred leti postala slavna, ko je njen lastnik kar na družabnem omrežju pričel z objavljanjem videoposnetkov o njeni zgovornosti. Kaja je tako nasmejala že ogromno Slovencev, znana pa ni samo po ponavljanju besed in odgovarjanju na vprašanja, ampak tudi po reševanju lažjih iger in zlaganju kock glede na obliko in barvo. Stopila je pa tudi pred kamere oddaje O živalih in ljudeh na TV Slovenija.

Kaj je nastopila tudi za oddajo Odmevi

Še en prispevek o papigah iz oddaje O živalih in ljudeh

Kaja je tudi zvezda Youtuba, za vas smo izbrskali nekaj videoposnetkov:

Kaja pri pouku

Kaja je odgovorila na kar 35 vprašanj

Papiga igra štiri v vrsto

T. M.
Foto: Pixabay
Video: TV Slovenija in YouTube