Minicity: Okrogli trebuščki vabijo na dogodek

10. 9. 2020

Nosečnost je posebno obdobje vsake ženske in para. Ogromno je vprašanj, s katerimi se bodoče mamice ukvarjajo, zato se počutijo zelo varno, ko lahko o različnih tegobah in pojavih, ki se jim pojavljajo med nosečnosti spregovorijo z drugimi nosečnicami in strokovnjaki. Minicity Ljubljana že štiri leta zato večkrat organizira dogodke Okrogli trebuščki, ki so namenjeni nosečkam. Gre za prijetno druženje, predavanja in pogovore z različnimi strokovnjaki, ki bodočim mamicam z veseljem nudijo podpore in odgovore na mnoga vprašanja. 

Materinstvo v središče postavi nekaj najdragocenejšega, ki ti napolni košček srca, za katerega sploh nisi vedel, da je prazen. V njem se znajde brezpogojno in nesebično čustvo, ki ga je težko ubesediti. Ljubezen do otroka je edinstvena, raste iz dneva v dan, od trenutka, ko se na nosečnostnem testu pokaže slavna črtica, ki je prva potrditev, da bo v življenje ženske stopilo drobno bitje, ki bo hrepenelo po objemih in poljubih.Materinstvo v središče postavi nekaj najdragocenejšega, ki ti napolni košček srca, za katerega sploh nisi vedel, da je prazen. V njem se znajde brezpogojno in nesebično čustvo, ki ga je težko ubesediti. Ljubezen do otroka je edinstvena, raste iz dneva v dan, od trenutka, ko se na nosečnostnem testu pokaže slavna črtica, ki je prva potrditev, da bo v življenje ženske stopilo drobno bitje, ki bo hrepenelo po objemih in poljubih.

Minicity ima v svojih prostorih tudi RTV kotiček, kjer se otroci učijo spoznavati poklice, ki jih srečamo v radijski in televizijski hiši. Minicity ima v svojih prostorih tudi RTV kotiček, kjer se otroci učijo spoznavati poklice, ki jih srečamo v radijski in televizijski hiši.

večkrat je Minicity obiskal tudi naš slon Bansi. večkrat je Minicity obiskal tudi naš slon Bansi.

Ne glede na to, ali si prvič, drugič, tretjič ... v veselem pričakovanju, te čaka pot, polna novih izzivov in neznank, a po tej poti ne boš stopala sama, saj zate in tvojo nosečo prijateljico organiziramo tradicionalno mreženje Okrogli trebuščki. Na tradicionalnem, vedno aktualnem in z verodostojnimi informacijami podkrepljenem srečanju, na katerem ti bodo ustrezne smernike na poti materinstva predali slovenski strokovnjaki z različnih področij. Kljub temu da si ujeta v vrtinec čustvenih in fizičnih sprememb, verjamemo, da je izkušnja, ker v tebi raste novo življenje, izjemna. Prepričani smo, da boš na srečanju razblinila nekatere pomisleke, našla številne odgovore, skupaj z nami pa razbila mnoge tabuje, saj bomo na glas spregovorili tudi o tistih temah, o katerih samo šepetamo. Pripravljamo infromativna predavanja, ki te bodo obdarila z znanjem, samozaupanjem in ti bodo v podporo med nosečnostjo in po rojstvu otroka, ter delavnice, na katerih boš lahko v prijetnem ambientu kreativnega otroškega mesta Minicity spoznala številne skrivnosti, ki te bodo okrepile na različnih vejah materinstva.

Minicity Ljubljana

Otroci v različnih kotičkih na interaktiven način spoznavajo različne poklice in se prelevijo v različne vloge. Otroci v različnih kotičkih na interaktiven način spoznavajo različne poklice in se prelevijo v različne vloge.

T. M.
Foto: T. M. in Pixabay