Slovenski košarkarji - Zmagovalci Evrope!

18. 9. 2017

Slovenija se je prvič v zgodovini zapisala kot evropska zmagovalka v košarki. Naša ekipa košarkarjev je namreč na letošnjem 40. Evropskem tekmovanju v košarki osvojila naravnost zlato medaljo. 


Daleč najboljši strelec za slovensko moštvo je bil Ljubljančan Goran Dragić. Od 93 točk v finalu jih je Dragić dosegel 35, kar je največ v vseh tekmah letošnjega evropskega prvenstva; pa tudi sicer je v preostalih tekmah vedno blestel, saj je znan kot najboljši slovenski košarkar. Razglašen je bil tudi za najboljšega strelca prvenstva, saj je med vsemi košarkarji skupno dosegel največ točk (največ zadetih košev). 

Mnogo Slovencev je na finalno tekmo, ki je potekala v turškem velemestu Carigradu (po turško se imenuje Istanbul), odpotovalo, da bi si ogledali tekmo v živo in da bi tako spodbujali slovensko ekipo. Največ jih je odpotovalo z letalom, vlakom, avtobusom ali osebnim prevozom. 

Danes, v ponedeljek, 19. septembra, se naši košarkarji z zlato medaljo že odpravljajo v Slovenijo. Ob 19. uri bo za njih uraden sprejem na Kongresnem trgu v Ljubljani. Navijačev seveda ne bo manjkalo, saj te dni Slovenija z njimi slavi. Z brezplačnimi vstopnicami Slovenskih železnic se lahko na slavnosten sprejem pripeljete iz katerega koli slovenskega kraja v Ljubljano.

Ste najvijali tudi vi, dragi naši bralci? Če ja, bomo zelo veseli vaših fotografij. Če pa želite prejeti tudi slikanico, katere glavni junak je ravno Goran Dragić, nam še vedno lahko pišete na bansi@rtvslo.si

T. M.
Foto: Reuters
Video: RTV

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.