OŠ Cerkno in OŠ Franceta Bevka, Ljubljana


Tokrat smo gostili ekipo iz Ljubljane, ki nosi ime slovenskega pisatelja Franceta Bevka ter ekipo iz Cerknega, ki s svojo šolo domuje na Bevkovi cesti, saj je bil pisatelj Bevk rojen v občini Cerkno.

Za zadnje prosto mesto v četrtini finala so se pomerili Timon, Vita in Eva iz OŠ Cerkno ter Miha, Manca in Ema iz OŠ Franceta Bevka, Ljubljana. 

Prvi del je prinesel manjše vodstvo ekipi iz Ljubljane, a že v drugem delu oddaje sta se ekipi izenačili.Obiskali so nas glasbeniki, saj so tekmovalci pri dveh vprašanjih po zvoku prepoznavali glasbila. 


Medtem, ko so tekmovalci ugotavljali, koliko časa potrebuje luna, da se zavrti okoli svoje osi in spoznavali, iz katerega lesa sta lok Robina Hooda in palica Harryja Potterja, so navijači budno spremljali dogajanje in držali pesti za svoje tekmovalce.

Pri eksperimentu sta obe ekipi s Katjo raziskovali navor; naučili smo se, kako dvigujemo težke predmete z vzvodom in uravnotežimo palico.

Pred začetkom tretjega dela sta obe ekipi v rekordnem času vse črke iz Možganskega labirinta, obenem pa tudi obe ekipi našli besedi, ki sta jima prinesli po 16 točk!

V tretjem delu je ekipi iz Ljubljane pomagal priborjeni brihtolin. 

Do konca je bilo napeto, vrhunski ste bili!

Občutki obeh ekip po tekmovanju

Hvala vsem, navijačem, mentorjem, ekipama in seveda vsem, ki vas pri predstavljanju vašega znanja spodbujajo!

Foto: Borut Gale