Pospeševanje kompostiranja

Kompost je organsko gnojilo. Pri kompostiranju so nujni zrak in mikroorganizmi. Med njimi so tudi bakterije. Te so občutljive na kisline, zato lahko ob povečani koncentraciji kislin odmrejo. Najbolj primeren pH je med 5,5 in 8,5.
Tukaj imamo štiri čaše s kompostom.
V eno čašo dodamo vodo in žveplo.
V drugo dodamo šoto in vodo, v tretjo dodamo mešanico natrijevega klorida, ki je sol in vode. Opazimo, da pri vseh treh primerih pH postaja še bolj kisel, da se raven Ph niža.
V četrto čašo dodamo apno in vodo, tako imenovano apneno mleko.
PH se zviša, s tem pa bakterijam zagotovimo boljši pH in s tem boljše okolje za rast.

Podrobnosti o vsebini

Datum:

13.5.2017

Trajanje:

03:47 min

Kanal:

TV Slovenija 1

Oddaja:

Male sive celice

Vprašanje gledalcem

Odgovori