Krompirjeve počitnice

29. 10. 2018

Pred vami so enotedenske jesenske ali krompirjeve počitnice. Da jih boste preživeli kar se da zabavno, imamo za vas nekaj predlogov, kaj lahko počnete.

 

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

LJUBLJANA

Za športne navdušence Javni zavod Mali Zmaji organizira plezalni izziv. V torek, 30. 10. ob 10. uri se jim lahko pridružite na Vojkovi 73. Vstopnina: 2 EUR.

V sredo, 31. 10. ob 16. uri ste vabljeni v Center za otroke in družine v Ljubljani (Prečna 7). S tiskarskim mojstrom boste odkrivali čarobni svet črk, barv in tiska. Vstopnina: 2 EUR

VELENJE

Udeležite se lahko ustvarjalnih delavnic v Galeriji Velenje, kjer boste lahko ustvarjali v tehniki kolaža, akvarela in tempere. Delavnica bo potekala v torek, 30. 10. od 10. ure dalje. Delavnica je brezplačna.

CELJE

Te zanima preživetje v naravi? Kako postaviti skavtski ogenj? Kako najti pravo pot, če se izgubiš sredi gozda? Kako skavti postavijo svoj tabor na jasi sredi gozda in kaj počnejo tam? Bi se radi naučili kakšno skavtsko pesem? Če ste odgovorili pritrdilno, potem se v torek, 30. 10., ob 17.00, lahko udeležite počitniške delavnice v prostorih Celjskega mladinskega centra. Delavnica je brezplačna.

ROGAŠKA SLATINA

V Knjižnici Rogaška Slatina se lahko v torek, 30. 10., ob 10. uri udeležite ustvarjalne delavnice na temo noči čarovnic. Delavnica je brezplačna.

PTUJ

Tudi na Ptuju se lahko v torek, 30. 10. udeležite brezplačne ustvarjalne delavnice Pošastne počitnice. Vabljeni v Center interesnih dejavnosti Ptuj ob 10. uri. 

V petek, 2. 11. bo od 9.30 do 12.30 v Centru interesnih dejavnosti potekala Počitniška LEGO delavnica. Vstopnina: 10 EUR

NOVO MESTO

Ustvarjalne delavnice v Galeriji Božidar Jakac z naslovom Gibanje telesa se lahko udeležite v torek, 30. 10., ob 10. uri. Po ogledu razstave Hotelski dnevnik umetnice Nataše Prosenc Stearns boste skozi gibalno igro poskusili poustvariti gibe oseb, ki se pojavljajo na video instalacijah. Premike bosteo "ujeli" z obrisi s kredo na papir. Končni izdelek bo množica obrisov, ki se bodo mestoma prekrivali s čimer bomo ustvarili abstraktno sled premikanja v času in prostoru. Delavnica je brezplačna.