Štiri olimpijske medalje za Slovenijo

24. 8. 2016 - Po koncu olimpijskih iger

Olimpijski ogenj na osrednjem stadionu v Riu de Janeiru je v nedeljo ugasnil. Naslednje olimpijske igre bodo čez štiri leta, v Tokiu.
 
 
Največ medalj dobile ZDA
Po 16 dneh so se končale 31. olimpijske igre, na katerih je nastopilo 207 reprezentanc, med njimi prvič tudi begunska. Več kot 11 tisoč športnikov se je v Riu potegovalo za več kot 300 kompletov medalj. Najbolj so se izkazali ameriški športniki, ki so svoji državi priborili 121 odličij, Slovenija pa se je s štirimi uvrstila na 45. mesto. 
 
23 zlatih olimpijskih medalj za Phelpsa
Veliko navdušenje sta požela plavalec Michael Phelps in atlet Usain Bolt. Svojo zlato olimpijsko zbirko sta povečala na 23 oziroma 9 zlatih olimpijskih medalj.
Foto: Reuters
 
Štiri medalje za Slovenijo
Pred kratkim končane olimpijske igre v Braziliji so pred televizijske sprejemnike privabile veliko navijačev tudi v Sloveniji. Vsaj minuto katerega izmed prenosov s tekmovanj v Riu naše Televizije si je ogledalo 1,465 milijona gledalcev, starejših od štiri leta. Najbolj so nas seveda navduševali naši dobitniki medalj - Kajakaš Peter Kauzer, jadralec Vasilij Žbogar ter judoistki Tina Trstenjak in Ana Velenšek. 
Foto: BoBo