Pomoč beguncem

28. 9. 2015

V zadnjih 24 urah je na Hrvaško prišlo okoli 6000 ljudi. Večina izmed njih si želi naprej proti Nemčiji in severnim državam čez Madžarsko, nekateri tudi čez Slovenijo. Na dolgo pot vzamejo le najnujnejše, zato potrebujejo pomoč. To jim zagotavljajo nekatere človekoljubne organizacije. Za zbiranje pomoči so se odločili tudi vaši vrstniki.


Hrana za dojenčke, pripomočki za osebno higieno, hrana v pločevinkah, jesenska in zimska oblačila. Učenci vseh razredov OŠ Franceta Bevka iz Ljubljane so na pobudo 5. b zbirali pomoč za begunce. Bili so presenečeni nad odzivom sošolcev, ki so ob pomoči staršev zbrali cel kup uporabnih reči. Že prej pa so jih obvestili, da mora biti vsa hrana v pločevinkah in ne sme vsebovati svinjine, rok trajanja mora biti dolg, voda pa mora biti v plastenkah.

Pomoč, ki so jo zbrali na šoli, so previdno zložili v škatle in z njo do vrha napolnili hišnikov avto. In to ne le enkrat. Hišnik je vse zbrano odpeljal do izpostave Rdečega križa, kjer bodo pomoč razdelili med begunce. 

Morda nam šele zdaj postaja bolj jasno, kaj Sirci doživljajo že nekaj časa.

RK