Pečena juha

Sestavine za 4 osebe

sestavina količina
česen 1 strok
pasiran paradižnik 850 g
sveža timijan (materine dušica) 3 vejice
rožmarin 1 vejica
bazilika 6 listkov
rjav trsni sladkor ščepec ali dva
sol ščepec ali dva
mladi rumeni poletni bučki (cuketi) 2
mladi zeleni poletni bučki (cuketi) 2
manjša jajčevca 2
paradižniki pelati 2
čebula po okusu
Preliv
olivno olje 2 žlici
sesekljan česen 1 žlička
sesekljan timijan 1 žlička
sesekljan peteršilj 3 žlice
sol ščepec
  • Težavnost
  • Čas priprave
  • Strošek

Navodila

Omaka

Olupimo strok česna in ga drobno sesekljamo.
V kozici pokuhamo pasiran paradižnik in česen. Omako kuhamo 10 minut.
Nato omaki dodamo timijan, rožmarin in baziliko.
Omako spasiramo s paličnim mešalnikom. Solimo previdno, da omaka ne bo preslana.

Narezana zelenjava v pekaču

Bučke, melancane in paradižnik narežemo na rezine.
V pekač vlijemo pripravljeno omako.
Omaka mora prekriti dno pekača do višine 1–2 cm.
Nato nanjo enakomerno polagamo narezano zelenjavo.
Najprej paradižnik, nato rumene bučke, sledijo melancane in nazadnje še zelene bučke.
Zdaj ponovimo vajo, dokler nam ne zmanjka zelenjave.
Pekač damo v pečico, segreto na 180 *C.
Pečemo približno 45min.
Pečeno zelenjavo vzamemo iz pečice in ohladimo.
Preden postrežemo, jed prelijemo z mešanico olja in začimb in se podamo avanturi naproti.


Pa dober tek!

Čaronalnik

Pošljite recept

Si kaj novega skuhal? Pošlji nam svoj recept, ki ga bomo objavili na naši spletni strani. 
Objavili bomo izvirne recepte.

Receptov za jedi, katerih pripravljene mešanice kupite v trgovini, žal ne bomo objavljali.