OPATIJA: Čokolade ne bo zmanjkalo!

5. 12. 2018

Ta podaljšani konec tedna, vse od petka, 7. decembra do nedelje 9. decembra bo v hrvaškem obmorskem mestu Opatija zelo znan festival čokolade. Letos bo to že 13. festival. Tako kot vsako leto bo potekal na različnih lokacijah prav vse dneve od 9. do uradno 19. ure zvečer. Trije dnevi samih čokodogodkov torej!

Kot se za tako velik festival čokolade spodobi, bo potekalo resnično zelo veliko čokoladnih najrazličnejših dogodkov in to na različnih lokacijah (npr. v Hotelu Continental, Hotelu Palace Bellevue, tudi na prostem in ostalih prizoriščih, ki bodo označena). Predstavljali se bodo ponudniki iz večih držav, tudi iz Slovenije, kar smo že vajeni iz prejšnjih let. Sicer pa bo največ čokoumetnikov in razstavljalcev iz Hrvaške, Italije in Bosne in Hercegovine. 

Čokolada bo predstavljena ne samo kot hrana, ampak tudi umetniško doživetje. Tako bomo lahko videli čokoladno gramofonsko ploščo, pa čokoladni kebab, čokoladne pizze, čokoladne žogice in še in še. Čokolada bo predstavljena ne samo kot hrana, ampak tudi umetniško doživetje. Tako bomo lahko videli čokoladno gramofonsko ploščo, pa čokoladni kebab, čokoladne pizze, čokoladne žogice in še in še.

Lahko boste degustirali razične čokolade, od zelo temnih, do belih in tistih brez sladkorja. Lahko boste degustirali razične čokolade, od zelo temnih, do belih in tistih brez sladkorja.

Potekale bodo tudi čokoladne delavnice, ogledali si boste lahko, kako sploh nastane čokolada in še in še. Potekale bodo tudi čokoladne delavnice, ogledali si boste lahko, kako sploh nastane čokolada in še in še.

Domišljija pri izdelavi čokoladnih dobrot resnično nima meja. Domišljija pri izdelavi čokoladnih dobrot resnično nima meja.

Tudi vi, dragi otroci boste lahko del čokoladne zgodbe v Opatiji. Tudi vi, dragi otroci boste lahko del čokoladne zgodbe v Opatiji.

Tanja Mojzer

Foto: Borut Živulović/Bobo in GZ/PIXSELL/Bobo

SLONTASTIČEN POZOR!

Preverite, kaj so počeli učenci, ko so bili popolnoma vso noč budni v knjižnici Antona Tomaža Linharta v Radovljici.