A je to, odslej še film!

3. 12. 2018

Mnoge generacije poznajo Pata in Mata, ki sta sezidala že mnogo hiš, prenovila marsikatero kuhinjo in ob tem naletela na zvrhan koš težav pri delu. Poznamo ju iz televizijskih risank; no zdaj pa bosta zaživela tudi v animiranem filmu. Ogledali si ga bomo lahko od 6. decembra naprej. 

Zanju ni nič problem, pa naj gre za boj s čebeljim rojem, težave s krtom, popravljanjem električne kosilnice ali gradnjo novega kamnitega vrta. Tudi sodobne rešitve jima niso tuje, saj postaneta strokovnjaka za uporabo sončne energije, hkrati pa nameščata varnostne kamere.

 

 

Beneš je kratke stripe risal za lokalni časopis, glavna junaka pa sta bila gospod Ouholiček in gospod Sedlec. Leta 1979 so ustvarjalci serijo poimenovali … A je to! Snemali so v studiih Kratky Film v Pragi za slovaško televizijo. Po daljšem odmoru so leta 1985 nadaljevali snemanja serij in takrat spremenili njuni imeni (v Pat in Mat).Beneš je kratke stripe risal za lokalni časopis, glavna junaka pa sta bila gospod Ouholiček in gospod Sedlec. Leta 1979 so ustvarjalci serijo poimenovali … A je to! Snemali so v studiih Kratky Film v Pragi za slovaško televizijo. Po daljšem odmoru so leta 1985 nadaljevali snemanja serij in takrat spremenili njuni imeni (v Pat in Mat).

Res jima nikoli ni dolgčas! Res jima nikoli ni dolgčas!

Vabljeni torej v slovenske kinematografe, saj animirani družinski film prihaja na platna od 6. decembra 2018 naprej. 

T. M.
Foto: Kolosej

SLONTASTIČEN POZOR!

Preverite, kaj so počeli učenci, ko so bili popolnoma vso noč budni v knjižnici Antona Tomaža Linharta v Radovljici.