December v Ljubljani je lučkasto pester!

5. 12. 2018

Praznične decembrske prireditve v Ljubljani so se začele 30. novembra, s prižigom prazničnih luči in odprtjem prazničnega sejma. Do 6. januarja 2019 boste tako lahko uživali v zelo pestri paleti prazničnih dogodkov. Strnili smo jih v en prispevek, da si lažje zapišete datume, ko ne boste doma, ampak se potepali nekje v bližnjem ali malce oddaljenem osrčju Ljubljane. 

Staro mestno jedro je prepredeno s 50 km prazničnih lučk, nameščenih je 800 svetlobnih teles in 50 lampijonov, ki so jih izdelali ljubljanski osnovnošolci in krasijo drevesa v parku Zvezda.Staro mestno jedro je prepredeno s 50 km prazničnih lučk, nameščenih je 800 svetlobnih teles in 50 lampijonov, ki so jih izdelali ljubljanski osnovnošolci in krasijo drevesa v parku Zvezda.
Za obiskovalce decembrskih prireditev bo do vključno 2. 1. 2019 omogočeno brezplačno parkiranje na Vodnikovem trgu: od ponedeljka do petka med 18.30 in 5.00, ob sobotah od 18.30 dalje, ob nedeljah in praznikih pa ves dan, do 5.00 naslednjega dne.

Tudi vodeni ogledi mesta imajo v decembru praznično noto. Od 1. decembra do 6. januarja bo mogoče doživeti pravljično Ljubljano, vsak dan z začetkom ob 17. uri, iz TIC-a na Adamič-Lundrovem nabrežju 2.

T. M.
Foto: BoBo

SLONTASTIČEN POZOR!

1. septembra bo Čarobni dan upihnil deseto svečko! Preverite, kako pestro bo!