Božiček, Pravljične vile, Sladki Toni - vsi na vlaku!

4. 12. 2018

Pravljične vile, Božiček, navihana škrata in pek Sladki Toni, praznični vozni red, pravljice in mnoga presenečenja. Ja, to lahko doživite v mesecu decembru na vlakih Slovenskih železnic, ki bodo praznično obarvani na različnih relacijah po Sloveniji. 

Na železniški postaji Ljubljana so se zbrali otroci, ki so počakali vlak s pravljičnimi vilami, se posladkali s slaščicami peka Sladkega Tonija in se družili z navihanima škratoma. Z muzejskega vlaka so priklicali tudi Božička, ki jim je poklonil darila in jih povabil na praznične vožnje. 

 Decembrske vožnje z vlaki postanejo središče pravljičnih doživetij, saj na Slovenskih železnicah že tradicionalno organizirajo posebne vožnje na katerih se lahko predvsem najmlajši potniki potopijo v čarobni svet pravljičnih junakov. V decembru se bo odvilo na progah Slovenskih železnic 51 voženj s pravljično animacijo. Z muzejskim vlakom in Božičkom bomo lahko potovali po različnih poteh Slovenije. Pravljične vile bodo potovale z rednimi vlaki iz smeri Maribora, Velenja, Ljubljane in Zagreba do Celja. Škrati pa bodo poskrbeli za veselo vzdušje na rednih vlakih od Nove Gorice do Bleda. Decembrske vožnje z vlaki postanejo središče pravljičnih doživetij, saj na Slovenskih železnicah že tradicionalno organizirajo posebne vožnje na katerih se lahko predvsem najmlajši potniki potopijo v čarobni svet pravljičnih junakov. V decembru se bo odvilo na progah Slovenskih železnic 51 voženj s pravljično animacijo. Z muzejskim vlakom in Božičkom bomo lahko potovali po različnih poteh Slovenije. Pravljične vile bodo potovale z rednimi vlaki iz smeri Maribora, Velenja, Ljubljane in Zagreba do Celja. Škrati pa bodo poskrbeli za veselo vzdušje na rednih vlakih od Nove Gorice do Bleda.

Z vilami v Pravljično deželo Celje – letos znova tudi iz Zagreba

Že osmo leto zapored vas bodo pravljične vile na vlaku spremljale v Pravljično deželo v Celje. V središču knežjega mesta bodo vile vse do silvestrovega ustvarjale pravljično deželo doživetij za najmlajše in malo starejše. V središču knežjega mesta bodo pravljične vile v decembrskih dneh Pravljične dežele gostile številne glasbene goste, pravljične junake, še zlasti pa številne otroke iz vseh koncev in krajev.

V decembrskih dneh najmlajše čakajo številne pravljične skrivnosti, rajanje, vilinski ples in še marsikaj zares pravljičnega, nepričakovanega in posebnega. Obiščete jih lahko vsako dopoldne med deseto in poldnevom ter popoldne med peto in sedmo uro, seveda brezplačno.

Pravljični vlaki, na katerih bodo potnike razveseljevale pravljične vile, bodo prvič peljali do Celja iz Maribora, 14. decembra. Med Mariborom in Celjem se bodo vile zapeljale še 16., 22., 25., 30. in 31. decembra. Na poti iz Ljubljane boste vile lahko srečali 15., 23., in 29. decembra, iz smeri Velenja pa 21., 27. in 31. decembra. Pravljična animacija se letos znova seli iz meja, in sicer 29. decembra, na mednarodnem vlaku od Zagreba do Celja (s prestopom v Zidanem Mostu).

Razposajene pravljične vile že komaj čakajo, da se jim pridružite v Celju. Razposajene pravljične vile že komaj čakajo, da se jim pridružite v Celju.

Vlak v decembru bo resnično pisano vsebinsko obarvan. Vlak v decembru bo resnično pisano vsebinsko obarvan.

Navihana škrata vas bosta spremljala do Bleda
Med pravljičnimi junaki, ki potujejo z vlaki, sta letos prvič tudi navihana škrata, ki bosta v škratji šoli merila pridnost ali porednost otrok. Srečali ju boste vsako soboto in nedeljo v decembru na vlaku med postajama Nova Gorica in Bled Jezero. Pravljična animatorja bosta najmlajše presenetila s kuponi za brezplačna doživetja na Bledu.
Doživetja s škratoma Slovenske železnice soustvarjajo s Turizmom Bled ter Sava Hoteli Bled. 

 

Cene vozovnic in popusti

Cena vozovnice za muzejski vlak z animacijo Božička je 10 evrov,
za otroke do 2. leta je vožnja v spremstvu odraslega brezplačna, za otroke od 2. do 12. leta starosti pa 5 evrov. Vozovnica velja za povratno potovanje.
Z vlaki, na katerih bosta potovala škrata – med Novo Gorico in Bledom – je na voljo posebna ponudba. Otroci do 12. leta bodo potovali v spremstvu odraslega brezplačno, vsi drugi pa s 40-odstotnim popustom.

December je na vlakih že šesto leto zelo praznično in pestro obarvan. December je na vlakih že šesto leto zelo praznično in pestro obarvan.

Sladki Toni je kot po navadi delil slaščice. Le kdo bi se jim lahko uprl? Sladki Toni je kot po navadi delil slaščice. Le kdo bi se jim lahko uprl?

T. M.
Foto: Miško Kranjec

SLONTASTIČEN POZOR!

1. septembra bo Čarobni dan upihnil deseto svečko! Preverite, kako pestro bo!