December v Portorožu in Piranu!

30. 11. 2018

Počasi že vstopamo v "lučkasti mesec", kot pravimo decembru. Po vsej Sloveniji bo ogromno dogodkov. Tokrat pa poglejmo, kaj vse boste lahko doživeli v Portorožu in Piranu.

V soboto bo uradni prižig lučk. Zaživel bo pa tudi božično-novoletni sejem Vse sladkosti življenja. Otroci, nikar ne zamudite povorke Ledena kraljica v spremstvu svetlobnih hoduljarjev in artistov ter otroške predstave Ledena pravljica.

Božično-novoletni sejem Vse sladkosti življenja. Božično-novoletni sejem Vse sladkosti življenja.

Od 15. decembra dalje se bo dogajanje v Portorožu razširilo tudi na Trg prekomorskih brigad, kjer bo na pokritem prizorišču vrata odprla gastronomska tržnica Feel & Taste s produkti domačih proizvajalcev. Dogajanje bo popestril bogat program s koncerti in otroškimi delavnicami. Med nastopajočimi bodo Jure Lesar (15. 12.), ZinGELCI z istrsko ljudsko glasbo (16. 12.), zadnji dan v letu pa prirejajo otroško silvestrovanje z Damjano Golavšek.

Od 15. decembra do 6. januarja bo na plaži in v parku pred hoteli LifeClass Hotels & Spa obiskovalce očaralo Ledeno kraljestvo z drsališčem in kepališčem. Za otroke pripravljajo rajanje s pravljičnimi junaki, predstave za otroke, odrasle pa bodo razveselile božične stojnice, kulinarične delavnice in koncerti na prostem. Med drugim bodo nastopili Neisha (15. 12.), Secret Disco (21. 12.), Lea Sirk (1. 1.) in Natalija Verboten (5. 1.).

V parku se bo zvrstilo kar dvajset brezplačnih koncertov, animacij in predstav za otroke. V parku se bo zvrstilo kar dvajset brezplačnih koncertov, animacij in predstav za otroke.

V Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož bo 26. decembra Turistično združenje Portorož organiziralo že 7. Festival penin. V parku pred hotelom bodo zvečer nastopili tenoristi iz skupine Eroika Aromatika.

Novo leto bodo v Piranu na Tartinijevem trgu pričakali s skupino Manouche in Slavkom Ivančićem. Prvi dan novega leta pa bo na portoroški plaži potekal tradicionalni novoletni skok v morje in veličasten ognjemet s koncertom Lee Sirk.

T. M.
Foto Jaka Ivančič, Manuel Kalman. 

SLONTASTIČEN POZOR!

Od 20. do 26. maja lahko v oddaji Lahko noč, otroci! ob 19.45 na prvem programu radia Slovenija prisluhnete pravljicam iz zbirke Čebelica.