Otroci vodili podjetje, zakaj pa ne?

22. 11. 2018

Otroci so lahko resnično vsestranski. Celo direktorji so lahko, če se tako odločijo. Imamo dokaz - za en dan so prevzeli vodenje. Preverite, kdaj, kako, kdo ... 

20. november je svetovni dan otrok. Na pobudo UNICEF-a so otroci v Sloveniji prevzeli vodilne vloge v gospodarstvu, pa tudi v medijih in šolstvu. Slovenski predstavnici mladih pa sta skupaj z vrstniki iz Evrope v Bruslju prevzeli še Evropski parlament. Otroci si želijo, da bi bil njihov glas slišan in večkrat upoštevan. Praznovanje svetovnega dneva otrok je v znamenju UNICEF-ove modre barve povsod po svetu. Otroke je podprl tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.20. november je svetovni dan otrok. Na pobudo UNICEF-a so otroci v Sloveniji prevzeli vodilne vloge v gospodarstvu, pa tudi v medijih in šolstvu. Slovenski predstavnici mladih pa sta skupaj z vrstniki iz Evrope v Bruslju prevzeli še Evropski parlament. Otroci si želijo, da bi bil njihov glas slišan in večkrat upoštevan. Praznovanje svetovnega dneva otrok je v znamenju UNICEF-ove modre barve povsod po svetu. Otroke je podprl tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Mlada direktorja. Številna podjetja in družbe, med njimi tudi LifeClass Portorož, NIL, SRC, Mikro+Polo, Plinovodi, Prva osebna zavarovalnica, mBills, Agencija 101, Grey Ljubljana in druga, so na pobudo UNICEF-a Slovenija otrokom omogočila, da je njihov glas slišan in upoštevan tudi v gospodarstvu.Mlada direktorja. Številna podjetja in družbe, med njimi tudi LifeClass Portorož, NIL, SRC, Mikro+Polo, Plinovodi, Prva osebna zavarovalnica, mBills, Agencija 101, Grey Ljubljana in druga, so na pobudo UNICEF-a Slovenija otrokom omogočila, da je njihov glas slišan in upoštevan tudi v gospodarstvu.

Otroci, ki so prevzeli vodenje v podjetju Mikro+Polo v Mariboru, kjer jih je obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.Otroci, ki so prevzeli vodenje v podjetju Mikro+Polo v Mariboru, kjer jih je obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Otroci so prevzeli vodilne funkcije tudi v podjetju SRC.Otroci so prevzeli vodilne funkcije tudi v podjetju SRC.

"Vesel sem, da so se številna podjetja in družbe v Sloveniji pridružila praznovanju svetovnega dneva otrok. S tem dokazujejo, da jim ni vseeno, v kakšnem svetu odraščajo otroci, in da so pripravljeni združiti moči za izboljšanje položaja vseh otrok. Da otroci prevzamejo vodilne vloge v podjetjih, je priložnost, da pokažejo svoj neprecenljivi potencial, saj so pomembni soustvarjalci današnjega sveta in prihodnosti. Zato je pomembno, da upoštevamo njihovo mnenje in jih redno vključimo v sprejemanje odločitev. Je tudi spodbuda otrokom, da se zavedajo svojih sanj, znanj in sposobnosti, da lahko aktivno in enakovredno sodelujejo pri sprejemanju odločitev v družbi."

Tomaž Bergoč, izvršni direktor UNICEF-a Slovenija.

Nov "zaposleni" v podjetju NIL. Nov "zaposleni" v podjetju NIL.

Otroke je danes znova podprl tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ob tej priložnosti je obiskal otroke v Mariboru, kjer so prevzeli vodenje Radia Maribor in ves dan soustvarjali program radijske postaje ter zasedli vodilne vloge v podjetju Mikro+Polo.Otroke je danes znova podprl tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ob tej priložnosti je obiskal otroke v Mariboru, kjer so prevzeli vodenje Radia Maribor in ves dan soustvarjali program radijske postaje ter zasedli vodilne vloge v podjetju Mikro+Polo.

Nova sodelavka. Nova sodelavka.

T. M.

Foto: Neja Kalan, STA/Daniel Novakovič, Adam Sabljakovič, Vizenia, Mediaspeed/Ernad Ihtijarevič

SLONTASTIČEN POZOR!

Od 20. do 26. maja lahko v oddaji Lahko noč, otroci! ob 19.45 na prvem programu radia Slovenija prisluhnete pravljicam iz zbirke Čebelica.