Charlottina zgodba

6 - 9 let

19. 11. 2018

Potem, ko je večkrat nagrajena uspešnica Čudo dobila nadaljevanje v knjigi Julianova zgodba, je jesen prinesla tudi v slovenščino preveden še tretji del, Charlottino zgodbo.

Charlottina zgodba prinaša dekliški pogled na dogodke v Beecherjevi osnovni šoli, ki jo v petem razredu začne obiskovati tudi August Pullman, fant s hudo deformacijo obraza. Knjigo Čudo in tudi nadaljevanje, Julijanovo zgodbo, smo na teh straneh že predstavili. Kako dekleta sprejmejo prihod novega sošolca in kaj menijo o nesramnem obnašanju nekaterih sošolcev? Tudi v tej knjigi je pripovedovanje prvoosebno, v ospredju pa prijateljstvo, prikazano tudi v presečnih množicah in z Vennovimi diagrami, pomembno vlogo pa imata oznaki »vpeljevalna prijateljica« in »prijateljska prijateljica«. Zgodba se začne in konča s slepim harmonikarjem Gordyjem, dolarjem in besedami »Bog blagoslovi Ameriko«. Vmes pa se zgodi marsikaj.

Foto: Iz knjige Charlottina zgodba

mp

SLONTASTIČEN POZOR!

Od 20. do 26. maja lahko v oddaji Lahko noč, otroci ob 19.45 na prvem programu radia Slovenija prisluhnete pravljicam iz zbirke Čebelica.