Pitbulka Dixie v zgodbah izpod Triglava

20. 11. 2018

V čarni deželi v zadnji dolini Pod Triglavom se začenja domišljijski svet. Se boš vanj sprehodil za repom nenevarne pitbulke Dixie in ji sledil na pohodu po slovenskih gorah? 

Psičko Dixie lahko spoznaš v desetih zgodbah, namenjenih otrokom in odraslim, ki so nastale izpod peresa Pravljičarke Kristine Menih. V svetu drugačnih zgodb se ne glede na razlike pletejo povezave poštenih duš, ki mislijo dobro. Prijateljstva med hišno ljubljenko, pitbulko Dixie, medvedom Demom, ježkom Pleškom, vilami, škrati in drugo visokogorsko in obmorsko druščino so še kako mogoča, zanimiva in tudi poučna. Če boš knjigo prebral, boš lahko ugotovil, da se zgodbice odvijajo na prizoriščih, ki jih lahko na sprehodu po naših gorah prehodiš tudi sam. Knjigo je izdala Planinska zveza Slovenije.

Lik Dixie je nastal po psički pitbulki, ki je vsebino za zgodbice iz knjige s pisateljico Kristino Menih, kot njena zvesta spremljevalka po slovenskih gorah, nabirala kar štirinajst let. Če veš, kateri dogodek zaznamuje letnica 1895, ki je na platnici knjige zapisana za Dixiejinim hrbtom, sodeluj v nagradni igri!Lik Dixie je nastal po psički pitbulki, ki je vsebino za zgodbice iz knjige s pisateljico Kristino Menih, kot njena zvesta spremljevalka po slovenskih gorah, nabirala kar štirinajst let. Če veš, kateri dogodek zaznamuje letnica 1895, ki je na platnici knjige zapisana za Dixiejinim hrbtom, sodeluj v nagradni igri!

Zgodbice z naslovom Lein prvi vzpon na Triglav, Gorska vila in Krivopete ter Dixie v planinskem svetu te bodo popeljale po resničnih planinskih poteh slovenskega gorskega sveta. Z ilustracijami je knjigo obogatil Jernej Kovač Myint.Zgodbice z naslovom Lein prvi vzpon na Triglav, Gorska vila in Krivopete ter Dixie v planinskem svetu te bodo popeljale po resničnih planinskih poteh slovenskega gorskega sveta. Z ilustracijami je knjigo obogatil Jernej Kovač Myint.

Na koncu knjige pravljic je tudi portret resnične psičke Dixie, ki jo je naslikala slikarka Biljana Unkovska.Na koncu knjige pravljic je tudi portret resnične psičke Dixie, ki jo je naslikala slikarka Biljana Unkovska.

Knjiga Pravljičarija pod Triglavom je izšla istočasno kot novi vodnik Slovenske planinske poti.Knjiga Pravljičarija pod Triglavom je izšla istočasno kot novi vodnik Slovenske planinske poti.

Foto: Iz knjige Pravljičarija pod Triglavom (1., 2., 3.), Manca Čujež (4., 5.)
E. V.