Lahko noč, otroci! v živo iz Filharmonije

27. 10. 2018

Jutri slovenski radio praznuje 90. rojstni dan! Njemu v čast se je pred dnevi v Slovenski filharmoniji zgodilo praznovanje, kjer so mali in veliki otroci v živo prisluhnili radijski pravljici Mojca Pokrajculja.

Radiu so na prireditvi "Na perotih duha" zaželeli vse najboljše s koncertom in z novo izvedbo koroške ljudske pripovedke, ki jo je spremljala glasba Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Mojci Pokrajculji v živo, v interpretaciji dramske igralke Sabine Kogovšek, prisluhni spodaj!

Saj poznaš radijsko oddajo, Lahko noč, otroci!? Vsak večer te ob 19:45 uri na Prvem programu zaziba v spanec. Ob 90. rojstnem dnevu starca radia, pa so praznovali tudi radijski pravljičarji. Iz radijskih studijev v domove poslušalcev namreč pravljične besede prihajajo prav tako dolgo, kot prvi radijski signal. Pravljica je otroške poslušalce radia namreč prvič razveselila že drugi dan njegovega obstoja, davnega leta 1928.

Nekateri mlajši poslušalci so posebno izvedbo pravljice oddaje Lahko noč, otroci! poslušali tudi v studiih radia, ki so nudili tehnično podporo za prenos zvoka.Nekateri mlajši poslušalci so posebno izvedbo pravljice oddaje Lahko noč, otroci! poslušali tudi v studiih radia, ki so nudili tehnično podporo za prenos zvoka.

Prisluhni pravljici Mojca Pokrajculja v interpretaciji dramske igralke Sabine Kogovšek ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, pod vodstvom dirigentke Mojce Lavrenčič.

Foto, video: RTV
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Preverite, kaj so počeli učenci, ko so bili popolnoma vso noč budni v knjižnici Antona Tomaža Linharta v Radovljici.