NAGRAJUJEMO: Kuharica Tasty

17. 10. 2018

Preprosti videi, ki so obnoreli splet, in recepti, ki se jih lahko lotijo vsi družinski člani, so končno izšli tudi v slovenski knjižni obliki. Nekateri recepti so bolj, spet drugi nekoliko manj zahtevni, a vsem je skupno nekaj: vsi so slastni. 

Knjiga receptov vsebuje 192 strani, mnogo receptov je tudi fotografiranih, da si boste jedi lahko bolje predstavljali, ko jih dokončate. Kor rečeno, so eni bolj, drugi manj zahtevni. Vsem pa je mogoče slediti, saj jih spremljajo natančna navodila v slovenskem jeziku. Knjiga je izšla ravno v teh dneh pri založbi Vida, recepte pa je zbrala in uredila strastna kuharica in ljubiteljica knjig Valentina Smej Novak. 

V knjigi so zbrane slane, sladke jedi, pa jedi z mesom, vegeterijanske jedi do lahkih prigrizkov, tort, palčk, ki jih obožujejo predvsem otroci in mladi. V knjigi so zbrane slane, sladke jedi, pa jedi z mesom, vegeterijanske jedi do lahkih prigrizkov, tort, palčk, ki jih obožujejo predvsem otroci in mladi.

Jedi so razdeljene na različna poglavja, kot so zabava, krepko, sladko, klasika, vegeterijansko, naj naj, okoli sveta, trendovsko, bombe, bombice in kolači. Na koncu pa vas čaka še abecedno kazalo, kjer si lahko svoj priljubljeni recept poiščete in se ga lotite. 

Recepti so resnično natančni, zato so primerni tudi za začetnike, ki se morda v kihinji še ne znajdejo tako zelo. Seveda lahko tudi vi, dragi otroci, pomagate staršem in postopoma osvajate kuharska znanja; saj veste - nihče se ni rodil, da bi že znal kuhati. Sploh je pa kuhanje veščina, ki se je najbolj naučite predvsem z vztrajanjem. Recepti so resnično natančni, zato so primerni tudi za začetnike, ki se morda v kihinji še ne znajdejo tako zelo. Seveda lahko tudi vi, dragi otroci, pomagate staršem in postopoma osvajate kuharska znanja; saj veste - nihče se ni rodil, da bi že znal kuhati. Sploh je pa kuhanje veščina, ki se je najbolj naučite predvsem z vztrajanjem.

Tasty so sicer kratki videoposnetki, ki krožijo po družabnih omrežjih, a za začetnike so knjige morda primernejše, saj si recepte lahko najprej preberete v miru, nakupite vse potrebne sestavine in se šele nato lotite kuhanja. Tasty so sicer kratki videoposnetki, ki krožijo po družabnih omrežjih, a za začetnike so knjige morda primernejše, saj si recepte lahko najprej preberete v miru, nakupite vse potrebne sestavine in se šele nato lotite kuhanja.

Recepti poleg natančne razlage vsebujejo tudi informacijo, za koliko oseb potrebujete določeno količino sestavin. Tako prihranite čas z računanjem, število oseb pa lahko seveda tudi prilagodite. Recepti poleg natančne razlage vsebujejo tudi informacijo, za koliko oseb potrebujete določeno količino sestavin. Tako prihranite čas z računanjem, število oseb pa lahko seveda tudi prilagodite.

Ogromno receptov je takšnih, ki se jim preprosto ne boste mogli upreti in boste komaj čakali, da se jih lotite. Ogromno receptov je takšnih, ki se jim preprosto ne boste mogli upreti in boste komaj čakali, da se jih lotite.

Pravno obvestilo:

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira, hrani in obdeluje zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov bansi@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu takšnega sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih 5 dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal.

T. M.
Foto: Tasty