Detektivi iščejo: Zakaj se je na travniku znašel levček?

14. 10. 2018

Tekač se je na jutranjem treningu na zelenicah nizozemskega mesta Utrecht spotaknil ob kletko, v kateri je bil ujet levček. Nihče ne ve, kako se je ta tam pojavil!

Če ga ne bi našli, bi mladiček brez hrane, ujet v kletki, verjetno poginil. Tekač je takoj, ko je odkril kletko, poklical policijo. Policajem je pomagal veterinar in skupaj so mladička pospremili v zavetišče za divje živali. 

Čeprav je ljubko bitje trenutno še podobno hišnemu mucu, pa bo levček v naslednjih mesecih zrasel v mogočno in nevarno žival. Levček se je v posebnem zavetišču zato pridružil skupini divjih mačk. Ko bo večji, pa ga bodo premestili v domačo Afriko in ga spustili v divjino.

Na Nizozemskem je mogoče na travnikih srečati govedo in ovce, mali levček je bil zato povsem nenavadna najdba.Na Nizozemskem je mogoče na travnikih srečati govedo in ovce, mali levček je bil zato povsem nenavadna najdba.

Detektivi bodo poskušali razvozlati, kaj se je v resnici zgodilo. Mladiček se dobro počuti, uživa v svojih prigrizkih in igračkah. Preberi si še, kako so tigri, levčki in kužki postali bratje.

Foto: EPA
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Preverite, kaj so počeli učenci, ko so bili popolnoma vso noč budni v knjižnici Antona Tomaža Linharta v Radovljici.