Brokoli, zakaj si zdrav?

10. 10. 2018

Vsa zelenjava je izjemno zdrava, saj vsebuje pomembne vitamine, vlaknine in ostale snovi, ki človeškemu telesu nudijo predvsem odpornost proti mikrobom in zdrav imunski sistem. In kako je z brokolijem? Ga uživate pogosto? Poglejmo, zakaj je zdrav in katere pomembne hranilne snovi vsebuje. 

Brokoli na prvi pogled izgleda kot bujna krošnja drevesa. Odlično se poda vsem ostalim vrstam zelenjave, mesu, oreškom. Iz njih lahko pripravimo odlično zeleno juhico, pito in najrazličnejše priloge. Brokoli na prvi pogled izgleda kot bujna krošnja drevesa. Odlično se poda vsem ostalim vrstam zelenjave, mesu, oreškom. Iz njih lahko pripravimo odlično zeleno juhico, pito in najrazličnejše priloge.

Tukaj vidimo kuha brokoli v družbi mesne omake. Nekateri pri samem kuhanju brokolija uporabijo kakšen deciliter mleka ali rastlinskega napitka. Tako dobi brokoli še polnejši okus. Lahko pa ga skuhate seveda le v vodi.  Tukaj vidimo kuha brokoli v družbi mesne omake. Nekateri pri samem kuhanju brokolija uporabijo kakšen deciliter mleka ali rastlinskega napitka. Tako dobi brokoli še polnejši okus. Lahko pa ga skuhate seveda le v vodi.

Korenjček, brokoli in cvetača. Korenjček, brokoli in cvetača.

Katere pa so glavne prednosti uživanja brokolija:

• Ščiti telesne celice pred oksidativnim stresom,
• spodbuja delovanje imunskega sistema,
• prispeva k mladostnemu videzu kože,
• izboljša prebavo in nam pomaga pri razstrupljanju

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay

SLONTASTIČEN POZOR!

12. del angleške šole, ki jo imamo na Bansijevi spletni strani že četrto sezono, je tukaj! Na voljo bo do ponedeljka, 10. decembra, do 7. ure.