Video: Gorilji mladiček

12. 10. 2018

V ameriškem živalskem vrtu imajo goriljega mladička. Ta bo spal v maminem gnezdu kar dve leti in pol.  

Objavili smo že posnetek rojstva goriljega mladička. Mamico Calayo iz živalskega vrta Smithsonian ZOO si lahko ogledaš v trenutku, ko je na svet prišel njen mladič. Tokrat pa lahko na dnu prispevka spoznaš še teden dni starega mladička, ki se je skotil v ameriškem živalskem vrtu na Floridi. 

Mladiček gorile pripada ogroženi vrsti nižinskih goril, ki sicer prebivajo v najbolj neprehodnih in gosto poraščenih delih afriškega deževnega gozda.Mladiček gorile pripada ogroženi vrsti nižinskih goril, ki sicer prebivajo v najbolj neprehodnih in gosto poraščenih delih afriškega deževnega gozda.

Gorile so tako kot druge opice zelo podobne ljudem. Podobno kot ljudem tudi gorilam zrasejo dvoji zobje: mlečni in stalni. V primerjavi z ljudmi so njihove roke daljše in močnejše. Od drugih opic pa se gorile razlikujejo po tem, da nimajo repov.Gorile so tako kot druge opice zelo podobne ljudem. Podobno kot ljudem tudi gorilam zrasejo dvoji zobje: mlečni in stalni. V primerjavi z ljudmi so njihove roke daljše in močnejše. Od drugih opic pa se gorile razlikujejo po tem, da nimajo repov.

V nasprotju s šimpanzi si gorile ne zgradijo gnezda za spanje. Posnetek mladička gorilje mamice Kambuke, ki je stara 22 let, si oglej spodaj.V nasprotju s šimpanzi si gorile ne zgradijo gnezda za spanje. Posnetek mladička gorilje mamice Kambuke, ki je stara 22 let, si oglej spodaj.

Gorile imajo po navadi le enega mladička naenkrat, zanj pa zelo dolgo skrbijo. Novorojenček bo namreč ostal v gnezdu in spal z mamo še dolgi dve leti in pol.

Foto: EPA
Video: Reuters
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Preverite, kaj so počeli učenci, ko so bili popolnoma vso noč budni v knjižnici Antona Tomaža Linharta v Radovljici.