Pika Nogavička vas vabi na natečaj!

7. 9. 2018

Pikin festival v Velenju bo letos že 29. leto. Ponovno se bo vso mesto Velenje, predvsem pa prizorišče ob Velenjskem jezeru, prelevilo v pravo mesto Pikanogavička. Letos bo festival potekal od 23. do 29. septembra. Dogajanj ne bo manjkalo, že zdaj pa vas Pika vabi, da sodelujete v Pikinem literarnem natečaju. 

Takole vam sporoča Pika, mi pa to sporočilo širimo med vas:

Dragi mladi umetniki, Pika vas vabi, da se poigrate z besedami in domišljijo!

Da se Pika rada igra, dobro veste, gotovo pa se še spomnite, da je spretna tudi z besedami. Le kdo ne pozna njene posrečene skovanke splunk?

Ker verjamemo, da so Pikini prijatelji z besedami vsaj tako spretni kot ona, učence osnovnih šol vabimo, da sodelujejo v literarnem natečaju, ki v sozvočju z letošnjim krovnim naslovom festivala Kraljestvo živali nosi naslov ČIV-ČIV POEZIJA. Njihove pesmi, vsak lahko sodeluje z eno, pričakujemo do 17. septembra na pika@velenje.si s pripisom ČIV-ČIV poezija. Pesem mora biti lektorirana, v njej pa naj nastopi vsaj en živalski junak. Strokovna komisija bo izbrala tri najboljše pesmi vsake triade.

Bansi je v preteklosti že obiskal Pikin festival v Velenju, ki bo letos na sporedu že 29. leto. Bansi je v preteklosti že obiskal Pikin festival v Velenju, ki bo letos na sporedu že 29. leto.

Tanja Mojzer
Foto: Tanja Mojzer

SLONTASTIČEN POZOR!

Kako otroka odvaditi od dude? Bo Dudožer pomagal? Preverite!