INTERVJU: Pisana ptičica, kakšna si?

13. 9. 2018

V sklopu projekta Lahko noč, nestrpnost! smo slišali že dve pravljici od petih, ki bodo na sporedu pet zaporednih četrtkov. Pisana ptičica je naslov pravljice, ki jo je napisal pisatelj Sebastijan Pregelj. Zastavili smo mu nekaj vprašanj o tem, kakšna je ta pravljica in kako pravljica Pisana ptičica opozarja na nepotrebno nestrpnost v družbi. 

Danes smo že pri tretjem četrtku, torej tretji pravljici, ki jo bomo lahko poslušali ob 19.45 na 1. Programu Radia Slovenija, videoprenos pa bo na Facebookovi strani 1. programa Radia Slovenija. Slišali bomo pravljico avtorja Toma Kočarja z naslovom Darilo za rojstni dan. 

Zdaj pa razkrijmo zgodbo Pisane ptičice in skupaj razkrinkajmo, zakaj ta pravljica govori o nestrpnosti v družbi. 

Avtor pravljice Pisana ptičica, Sebastijan Pregelj. Avtor pravljice Pisana ptičica, Sebastijan Pregelj.

Pravljice v okviru projekta Lahko noč, nestrpnost! nastajajo v radijskem studio 13. Tukaj vidimo napovedovalca Aleksandra Goljo, igralca Borisa Cavazzo, ki je interpretiral Pisano ptičico, in glasbenico Ireno Rovtar, ki je poskrbela za glasbeno spremljavo. Pravljice v okviru projekta Lahko noč, nestrpnost! nastajajo v radijskem studio 13. Tukaj vidimo napovedovalca Aleksandra Goljo, igralca Borisa Cavazzo, ki je interpretiral Pisano ptičico, in glasbenico Ireno Rovtar, ki je poskrbela za glasbeno spremljavo.

Kot vidite, je bila Pisana ptičica na sporedu prejšnji četrtek. Če ste jo zamudili, vas vabimo k poslušanju. Danes pa sledi že nova pravljica Darilo za rojstni dan, katere avtor je Tomo Kočar.

Intervju: Tanja Mojzer
Foto: Manca Jevšček

SLONTASTIČEN POZOR!

10. del angleške šole, ki jo imamo na Bansijevi spletni strani že četrto sezono, je tukaj! Na voljo bo do ponedeljka, 26. novembra, do 7. ure.