Pet pravljic, pet četrtkov!

5. 9. 2018

Prvi četrtek v sklopu projekta Lahko noč, nestrpnost! je za nami, čakajo nas še štirje, v katerih boste pravljice lahko ne le slišali, ampak tudi videli, kako se jih interpretira. 

V dobrem letu in pol je v sklopu posebnega projekta Lahkonočnice 106 avtorskih pravljic doseglo več kot 280.000 poslušanj, kar je A1 Slovenija, ki ima družbeno odgovornost zapisano v poslanstvu podjetja, spodbudilo k odločitvi, da ustvarijo pravljice, ki širijo strpnost, pozivajo k spoštovanju in sprejemanju različnosti v družbi. Tako se je letos ob začetku šolskega leta 2018/2019 rodil projekt Lahko noč, nestrpnost! 

V vlogi pripovedovalcev, interpretov pravljic z vsebino, ki opozarja na nestrpnosti v družbi, bodo igralki Jožici Avbelj sledili še ti slovenski legendarni igralci: Milena Zupančič, Boris Cavazza, Ivo Ban in Jurij Souček, ki je z Lahkonočnicami povezan že od samega začetka.V vlogi pripovedovalcev, interpretov pravljic z vsebino, ki opozarja na nestrpnosti v družbi, bodo igralki Jožici Avbelj sledili še ti slovenski legendarni igralci: Milena Zupančič, Boris Cavazza, Ivo Ban in Jurij Souček, ki je z Lahkonočnicami povezan že od samega začetka.

Lahkonočnice so zbirka zvočnih avtorskih pravljic, ki so brezplačno dostopne prek tablice, telefona ali računalnika na spletnem naslovu Lahkonocnice.si. Lahkonočnice so zbirka zvočnih avtorskih pravljic, ki so brezplačno dostopne prek tablice, telefona ali računalnika na spletnem naslovu Lahkonocnice.si. 

Še zadnji napotki pred snemanjem s kamerami in hkratnim snemanjem pred radijskim mikrofonom. Akterjem (igralki in glasbenikoma) sta napotke dajali režiserka Špela Kravogel in urednica oddaje Alja Verbole. Še zadnji napotki pred snemanjem s kamerami in hkratnim snemanjem pred radijskim mikrofonom. Akterjem (igralki in glasbenikoma) sta napotke dajali režiserka Špela Kravogel in urednica oddaje Alja Verbole.

Pogovor o projektu Lahko noč, nastrpnost! je potekal v radijskem studio Prvega programa Radia Slovenja in mu lahko prisluhnete v priloženem avdioprispevku. Pogovor je vodil Boštjan Gorenc, Pižama, pisec in prevajalec pravljic in mladinskih knjig ter stand-uper. Pogovarjal se je s Tanjo Kos iz A1 Slovenija, Matejem Praprotnikom iz Radia Slovenija in Tino Trdin iz društva Humanitas.Videoposnetek interpretacije prve pravljice si lahko ogledate na Facebookovi strani Prvega programa Radia Slovenija, pa tudi na Bansijevi Facebookovi strani. Videoposnetek interpretacije prve pravljice si lahko ogledate na Facebookovi strani Prvega programa Radia Slovenija, pa tudi na Bansijevi Facebookovi strani.

Pripovedovalka prve pravljice in glasbenika, ki sta pričarala pravljično glasbo med branjem pravljice. Pripovedovalka prve pravljice in glasbenika, ki sta pričarala pravljično glasbo med branjem pravljice.

Oddaja Lahko noč, otroci! je sicer redno na sporedu že 53 let. Vsak večer lahko prisluhnete pravljici ob 19.45 na Prvem programu Radia Slovenija, vse dni v letu. Oddaja Lahko noč, otroci! je sicer redno na sporedu že 53 let. Vsak večer lahko prisluhnete pravljici ob 19.45 na Prvem programu Radia Slovenija, vse dni v letu.

Režiserka Špela Kravogel, igralka Jožica Avbelj in urednica oddaje Lahko noč, otroci Alja Verbole!Režiserka Špela Kravogel, igralka Jožica Avbelj in urednica oddaje Lahko noč, otroci Alja Verbole!

Skupinska fotografija vseh sodelujočih pri snemanju prve pravljice v okviru projekta Lahko noč, nestrpnost! Skupinska fotografija vseh sodelujočih pri snemanju prve pravljice v okviru projekta Lahko noč, nestrpnost!

Tanja Mojzer
Foto: Radio Slovenija

SLONTASTIČEN POZOR!

Kako otroka odvaditi od dude? Bo Dudožer pomagal? Preverite!