O srbečih pikih

17. 8. 2018

Znanstveniki pravijo, da ljudje s krvno skupino 0 in B komarje bolj privlačijo. Zakaj pa piki tako srbijo? 

To vprašanje je postavil Gregor, ki je verjetno užival poletne večere kje zunaj, morda celo ob vodi - tam se komarji posebej radi zadržujejo. Gregor, ali veš, da so komarji sposobni na prav poseben način zaznati, ali so v bližini bitja, ki bi jim lahko izpili nekaj krvi? To storijo kar z zaznavanjem zraka, si lahko misliš?! Več o tem si preberi tukaj.

  Poznamo kar tri tisoč različnih vrst komarjev. Ker so ponekod po svetu okuženi z boleznimi, spadajo med najsmrtonosnejše živali na svetu. Ne skrbi, takšnih pri nas ne boš našel.Poznamo kar tri tisoč različnih vrst komarjev. Ker so ponekod po svetu okuženi z boleznimi, spadajo med najsmrtonosnejše živali na svetu. Ne skrbi, takšnih pri nas ne boš našel.
Njihova življenjska doba je približno dva meseca. Kljub temu so komarji obstajali že v času dinozavrov. Zakaj v resnici srbi, če te piči komar, me je sicer že spraševala Nina. Gregor, tebi pa povem, da srbijo le piki samic komarjev. Pa veš, da lahko srbečico omisliš s pripomočkom, ki ga najdeš v vsaki kopalnici? To skrivnost pa sem zapisal tukaj.

Preberi si še, kako so kačji pastirji dobili svoje ime.
Bansi


Foto: EPA
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

10. del angleške šole, ki jo imamo na Bansijevi spletni strani že četrto sezono, je tukaj! Na voljo bo do ponedeljka, 26. novembra, do 7. ure.