Puberzver

6 - 9 let

9. 7. 2018

Danes vam bomo predstavili knjigo, ki jo boste tako vi kot vaši starši prebrali dobesedno na dušek in se ob njej tudi zelo zabavali. Sestavljena iz 22 zelo kratkih poglavij (po tri ali štiri strani), vsega skupaj pa knjiga šteje 107, s humorjem in bogatim besednim zakladom, navdihnjenih strani. 

Avtor zanimive in humorne pripovedi prihaja iz Nemčije - Jan Weiler, v slovenščino pa je knjigo prevedla Valentina Smej Novak. Knjiga je še popolnoma sveža in je izšla v začetku letošnjega poletja pri založbi Vida. Vsebuje tudi nekaj ilustracij, katerih avtor je Till Hafenbrak.

Knjiga Puberzver se uvršča med mladinsko leposlovje, v Nemčiji pa je tako zelo iskana, da je doživela že kar neverjetnih 23 ponatisov. Knjiga Puberzver se uvršča med mladinsko leposlovje, v Nemčiji pa je tako zelo iskana, da je doživela že kar neverjetnih 23 ponatisov.

Odlomek za pokušino, da dobite občutek za kako humoren in pester slog pisanja gre: 

»Pozno zvečer mi je Karla poslala esemes iz postelje. Pisalo je: 'Oči, hvala, XO.' Preguglal sem. Sporočala mi je, da mi pošilja poljub in objem. Bil sem ganjen in sem ji odgovoril. Napisal sem 'LPSPS'. Esemesala mi je nazaj šest vprašajev. Te okrajšave ni poznala. Pa sem ji poslal še v neokrajšani obliki. 'Lepo popoldne sva preživela skupaj.'«

Poglavja so zelo pregledna in kratka, tako da lahko knjigo preberete zelo hitro (morda potrebujete le npr. dve uri). Poglavja so zelo pregledna in kratka, tako da lahko knjigo preberete zelo hitro (morda potrebujete le npr. dve uri).

Humor je v vsakem gospodinjstvu že velikokrat rešil prenekatero težavo. Zakaj ne bi bilo tako tudi takrat, ko v hišo vstopi najstnik s svojimi modernimi tegobami in načinom komuniciranja? Humor je v vsakem gospodinjstvu že velikokrat rešil prenekatero težavo. Zakaj ne bi bilo tako tudi takrat, ko v hišo vstopi najstnik s svojimi modernimi tegobami in načinom komuniciranja?

Kot rečeno, se bodo ob branju zabavali učenci druge triade in malce starejši, ki vstopajo na pot pubertete, ter njihovi starši. Knjigo je napisal oče, ki vse skupaj dan za dnem opazuje, vključen pa je seveda tudi v aktivno dogajanje, predvsem, ko gre za različna "dovoljenja" in (odrasle) nasvete. Kot rečeno, se bodo ob branju zabavali učenci druge triade in malce starejši, ki vstopajo na pot pubertete, ter njihovi starši. Knjigo je napisal oče, ki vse skupaj dan za dnem opazuje, vključen pa je seveda tudi v aktivno dogajanje, predvsem, ko gre za različna "dovoljenja" in (odrasle) nasvete.

Tanja Mojzer
Foto: Puberzver

SLONTASTIČEN POZOR!