Gremo na plavajoči grad?

23. 6. 2018

Na Gradu Snežnik se obeta prav poseben trodnevni festival Plavajoči grad. Potekal bo od 26. do 28. julija v Starem trgu pri Ložu. Nastopilo bo več kot 110 nastopajočih iz 29 držav. Namenjen je vsem generacijah, saj je program zasnovan tako za odrasle kot otroke. 

Mednarodni "site-specific festival" etnoglasbe in drugih umetnosti Plavajoči grad bo letos od četrtka, 26. 7., do sobote, 28. 7. 2018, že šestič zapored potekal na gradu Snežnik in v njegovi okolici. Medved-narodni festival Plavajoči grad je edinstven umetniški spektakel, katerega naslovna tema je letos "Podsvetovi – utopije".

V pestrem in raznolikem glasbenem delu programa boste lahko med drugimi prisluhnili mnogim žanrskim sestavom – od godalnega kvarteta dalje ...V pestrem in raznolikem glasbenem delu programa boste lahko med drugimi prisluhnili mnogim žanrskim sestavom – od godalnega kvarteta dalje ...

Posebnost festivala Plavajoči grad je tudi vizualna in performativna oživitev gradu in okolice. Scenografi bodo ob minimalnih posegih izkoristili naravne danosti prostora in ga spremenili v območje magičnih prizorišč, ki jih bodo povezovale različne svetlobne instalacije, skulpture v naravi in potujoče procesije velikih lutk. Letos se bomo potopili globoko pod morje, saj je tema festivala  podsvetovje.Posebnost festivala Plavajoči grad je tudi vizualna in performativna oživitev gradu in okolice. Scenografi bodo ob minimalnih posegih izkoristili naravne danosti prostora in ga spremenili v območje magičnih prizorišč, ki jih bodo povezovale različne svetlobne instalacije, skulpture v naravi in potujoče procesije velikih lutk. Letos se bomo potopili globoko pod morje, saj je tema festivala podsvetovje.

Vstopnice so že na voljo v sistemu Moje karte; cena festivalske vstopnice je v predprodaji 15 EUR (na dan 20 EUR), otroci do 14. leta imajo prost vstop. Dnevna vstopnica bo na voljo samo na vhodu na festival po ceni 10 EUR.

T. M.
Foto: Organizator

SLONTASTIČEN POZOR!