V Celju kino pod šolskimi zvezdami!

13. 6. 2018

Dijaki Gimnazije Celje – Center bodo konec šolskega leta popestrili z organizacijo štirih filmskih predstav na prostem. Celjani, vabljeni, da jih obiščete. 

Na Gimnaziji Celje – Center (GCC) bo na pobudo dijaške skupnosti in dijaškega razvojnega tima konec letošnjega šolskega leta popestril nov projekt – letni kino, ki bo dopolnil živahen kulturni utrip ob začetku Poletja v Celju 2018 s štirimi projekcijami vrhunskih sodobnih filmov. Projekt nastaja v sodelovanju z Mestnim kinom Metropol, ki z GCC-jem soustvarja tudi program filmske vzgoje za dijake vseh treh programov, sicer pa je šola vključena tudi v evropski projekt Razumem film, ki ga koordinira Slovenska kinoteka.

Toplo junijsko vreme je kot nalašč za ogled filmov na prostem. Toplo junijsko vreme je kot nalašč za ogled filmov na prostem.

Premierno projekcijo bo v četrtek, 14. 6., ob 20. uri v parku za šolo (če bo slabo vreme, pa v šolski knjižnici) uvedla tudi predstavitev druge številke literarne revije Podstrešje. V njej je zbranih 38 literarnih prispevkov 28 mladih avtorjev ter ilustracije tretješolke likovne gimnazije Nine Šafranko. Mladinsko literarno ustvarjanje je ena najprepoznavnejših dejavnosti na šoli, vodi pa jo celjski pesnik in igralec Kristian Koželj. Iz vrst GCC-jevcev prihajata tudi Tilen Letner, letošnji prejemnik nagrade Mala Veronika in Aljaž Primožič, letošnji finalist Župančičeve frulice.

T. M.
Foto: Miloš Vujinović/Bobo

SLONTASTIČEN POZOR!

Od 20. do 26. maja lahko v oddaji Lahko noč, otroci! ob 19.45 na prvem programu radia Slovenija prisluhnete pravljicam iz zbirke Čebelica.