Kristjanov film prejel nagrado Unicefa

2. 6. 2018

Dokumentarni film Kristjan iz serije Infodrom: Moje življenje je nastal zaradi pisma, ki ga je veliki športni navdušenec poslal športnim novinarjem naše televizijske hiše. 

Kristjan, ki obiskuje osmi razred Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik, je na festivalu Prix Jeunesse International v Münchnu prevzel posebno filmsko nagrado. Skupaj z Uredništvom otroškega programa RTV Slovenija je sprejel televizijski izziv, njegov podvig pa sta za kamere priredili scenaristki Sara Lužovec in Anka Bogataj, režirala ga je Neli Maraž. Kako je Kristjanu uspelo, več o filmu in njegovi zgodbi, lahko spoznaš v videu na dnu prispevka.

Nagrada Prix Jeunesse za ustvarjalce in Kristjana pomeni, da so segli po zvezdah in ustvarili delo, ki se vpiše v zgodovino otroške in mladinske televizije. Nagrada Prix Jeunesse za ustvarjalce in Kristjana pomeni, da so segli po zvezdah in ustvarili delo, ki se vpiše v zgodovino otroške in mladinske televizije.

Kristjan zaradi bogatega besednega zaklada in zgovornosti razmišlja o poklicu športnega komentatorja. Spremlja vse športe, še posebej ljub mu je nogomet. Zato je športnemu uredništvu Televizije Slovenija pisal, da bi se rad preizkusil kot športni komentator. Mu je odgovor uredništva približal sanje?

Foto, video: RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Od 20. do 26. maja lahko v oddaji Lahko noč, otroci! ob 19.45 na prvem programu radia Slovenija prisluhnete pravljicam iz zbirke Čebelica.