Ljubljana polna znanstvenih dogodivščin

1. 6. 2018

Od danes do nedelje si lahko na mostovih in trgih naše prestolnice ogledaš cel kup znanstvenih eksperimentov! Hiša eksperimentov organizira že deseti Znanstival, ki ima novosti.

Ena od novosti letošnjega festivala je EU dogodivščina, ki te bo na multimedijskih postajah spoznala z evropskimi znanstvenimi dosežki preko interaktivnega kviza in foto kabine opremljene z dogodku primernimi ozadji. Če se boš sprehodil do Petkovškovega nabrežja, si lahko v času Znanstivala ogledaš tudi Optikalije - trike optične prevare. Čakajo te še Drzni eksperimenti, na katerih boš lahko iz povsem običajnih predmetov izdeloval zanimive znanstvene stvaritve, kot na primer letalo ali vozilo na zračni blazini. Čez vikend se bodo na Stritarjevi ulici predstavljale tudi institucije, ki se ukvarjajo s promocijo izobraževanja in znanosti. V večernih urah pa festival prireja poljudoznanstvena predavanja.

Dogodivščine na prostem si lahko ogledaš povsem brezplačno, Hiša eksperimentov pa bo imela v času Znanstivala "Priprta vrata" - vstop bo mogoč z znižano vstopnino.Dogodivščine na prostem si lahko ogledaš povsem brezplačno, Hiša eksperimentov pa bo imela v času Znanstivala "Priprta vrata" - vstop bo mogoč z znižano vstopnino.

 Če boš Znanstival zamudil, pa si lahko v atriju Mestne hiše vse do 7. junija ogledaš Hiško eksperimentov.Če boš Znanstival zamudil, pa si lahko v atriju Mestne hiše vse do 7. junija ogledaš Hiško eksperimentov.

Oglej si utrinek iz lanskega Znanstivala, kjer smo se naučili, kaj se zgodi z zrakom, kadar ga zebe ...

Foto: Hiša eksperimentov
Video: MMC RTV SLO

E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Od 20. do 26. maja lahko v oddaji Lahko noč, otroci! ob 19.45 na prvem programu radia Slovenija prisluhnete pravljicam iz zbirke Čebelica.