Troli na počitnicah

6 - 9 let

4. 7. 2018

Ko se troli odpravijo na počitnice, to nikakor ne pomeni, da bodo mirno in neopazno ležali na plaži.

Bil je vroč, sončen dan na začetku poletja, ko so bili troli na vrtu za svojo hišo. Ulrik je poležaval v travi in strmel v nebo. Le trije dnevi so minili, kar se je končala šola, pa ni imel česa početi. 

"Mami," je rekel."Ja, grduljček?" – "Kdaj gremo na počitnico?" – "Saj smo na počitnici." – "Ja, ampak jaz mislim na resnično počitnico. Ko kam greš." Gospod Trol se je ustavil, da bi si obrisal curek potu, ki mu je kapljal z rilca. "Lahko bi šli do tiste smrdovite luknje pod glavno ulico, že tedne nismo bili tam." Ulrik je odkimal. "Tisto je podhod, oči. Mislim na pravo počitnico."

In zgodi se, da se tudi troli odpravijo na prave počitnice. No, skoraj prave. Na kampiranje jih namreč povabijo sosedje Snobeži. No, v resnici je prišlo do pomote, Snobeži trolov niti slučajno ne bi povabili s seboj na počitnice. Zato, ko prispejo na cilj, kajti troli se že pred njimi naselijo v prikolici, niso nič kaj navdušeni, ko jih zagledajo. Ampak, kot se za trole spodobi, je to šele začetek. Prikolica zdrvi po hribu navzdol, v močvirju straši grozna pošast ...

Foto: Troli na počitnicah

mp

SLONTASTIČEN POZOR!