Ptuj vabi na 16. Poli maraton!

26. 5. 2018

Najstarejše mesto v Sloveniji - Ptuj, vabi vse ljubitelje kolesarjenja na že 16. Poli maraton. Seveda ste tudi vi, dragi otroci, vabljeni, da sedete na kolesa in prevozite traso dveh kilometrov, namenjeno vam. 16. Poli maraton bo potekal v soboto, 2. junija. 

Lahko pridete tudi samo navijat

Poli maraton velja za velik družabno-športni dogodek na Ptuju in tudi če kot posameznik ne boste tekmovali, ste vabljeni, da pridete z družino ali prijatelji navijat in se družit, saj ne bo manjkalo kulinaričnih dobrot v velikem prireditvenem šotoru po zaključku kolesarskih tekem. 

Sodelujte na trasi za otroke, ki je dolga dva kilometra. Sodelujte na trasi za otroke, ki je dolga dva kilometra.

Po kolesarjenju pa piščanec po ptujsko in druge dobrote

Vsi udeleženci Poli maratona imajo v štartnini poleg kakovostne športne opreme, napitkov na trasi, štartu in v cilju vključeno tudi široko kulinarično ponudbo v prireditvenem šotoru, ki bo letos umeščen na velikem parkirišču v neposredni bližini štarta Poli maratona. Tukaj bo organizirano tudi spremljevalno dogajanje za najmlajše.

Pečenih piščancev po ptujsko seveda ne bo manjkalo. Pečenih piščancev po ptujsko seveda ne bo manjkalo.

Poli maraton v številkah: 

• okoli pet ton hrane skupaj z obroki, od tega okoli tisoč kilogramov piščancev po ptujsko in tisoč kilogramov žar programa;
• skuha okoli 600 litrov piščančjega paprikaša in 300 kilogramov testenin;
• postreže z okoli 700 kilogrami zelenjave in 600 kilogrami kruha;
• razdeli okoli 3.000 litrov vode.

T. M.
Foto: Poli maraton

SLONTASTIČEN POZOR!

Od 20. do 26. maja lahko v oddaji Lahko noč, otroci! ob 19.45 na prvem programu radia Slovenija prisluhnete pravljicam iz zbirke Čebelica.