Brezplačni 8. grajski dnevi

10. 5. 2018

Ljubljanski grad bo v letošnjem mesecu maju priredil ogromno tematskih prireditev, med katerimi je več kot trideset brezplačnih v sklopu 8. grajskih dnevov, ki bodo potekali med 18. in 20. majem. 

16. maja se spominjamo prelomnega trenutka v zgodovini Ljubljanskega gradu: leta 1905 ga je takratni župan Ivan Hribar v imenu mesta za 60.200 kron odkupil od državnih oblasti in s tem trdnjavo, ki jo je hudo poškodoval velikonočni potres, rešil pred nadaljnjim propadanjem. 

Pestro dogajanje v okviru 8. grajskih dni bo v znamenju dneva odprtih vrat, vodenih ogledov za otroke in odrasle, ustvarjalnih delavnic, gledaliških, glasbenih, plesnih in lutkovnih predstav, razstav, srednjeveškega tabora, viteškega turnirja in še in še. Pestro dogajanje v okviru 8. grajskih dni bo v znamenju dneva odprtih vrat, vodenih ogledov za otroke in odrasle, ustvarjalnih delavnic, gledaliških, glasbenih, plesnih in lutkovnih predstav, razstav, srednjeveškega tabora, viteškega turnirja in še in še. 

Vse prireditve v okviru 8. grajskih dni so brezplačne (z izjemo spremljevalnega programa – Usodna gostija). Za dogodke, pri katerih je število mest omejeno (kar velja za vse vodene oglede, ustvarjalne delavnice, gledališke, glasbene, plesne in lutkovne predstavo, pravljico za odrasle), bodo brezplačne vstopnice na voljo od 14. maja 2018 do zasedbe prostih mest na vseh prodajnih mestih na Ljubljanskem gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Razdelili bodo okoli tisoč štiristo brezplačnih vstopnic, vsak posameznik lahko dobi do štiri brezplačne vstopnice. Obiskovalcem priporočajo, da za prihod na prireditve v okviru grajskih dni uporabijo tirno vzpenjačo; v tem času bo znižana enotna cena povratne vozovnice za vzpenjačo. Celoten spored dogodkov je objavljen tudi na spletni strani www.ljubljanskigrad.si in v posebni zloženki.

T. M.
Ilustraciji: Ivan Mitrevski, Foto: Miha Mally

SLONTASTIČEN POZOR!

Bansi je v naši slovenski največji v gumbarni Dolejši skuhal gumbe.
Kako?