Pogumno srce

6 - 9 let

4. 6. 2018

Ko si Jaka poškoduje gleženj, si resnično prizadeva, da ne bi jokal. Saj vendar ni dojenček! Tudi v njem prav gotovo bije pogumno srce, kajne?

Odgovora na to vprašanje vam ne izdam, izvedeli ga boste, ko boste prebrali knjigo. Lahko pa vam povem, da sta se Jaka in njegova najboljša prijateljica Bibi odločila, da se bosta igrala raziskovalca. Na Bibinem dvorišču sta si naredila skrivališče. Zgradila sta ga iz ostankov lesa in pločevine. Ko Bibi odkrije veliko leseno desko se odločita da jo bosta uporabila za most. En del dvigneta na streho njunega skrivališča, drug konec dvigneta na kurnik. Nastal je zelo dober most, ugotovi Bibi, ki se že kobaca nanj. Jaka ob tem ni prepričan, da bi splezal nanj, in ko ga Bibi le pregovori...

"Glejte naju!" veselo vzklikne Bibi. Zdaj že stoji na lesenem mostiču. Nato roke odroči in se tako sprehodi tja čez do kurnika. "Jaz sem kraljica tega sveta!" zakliče. Jaka se zasmeje in tudi vstane. "In jaz sem kralj tega sveta!" zavpije. Počasi se odpravi proti Bibi. Nenadoma kokoš zaprhuta proti njemu. Jaka se prestaši in zakoraka nazaj. Pri tem zdrsne z nogo, da z lesene deske omahne na tla. "Auč!" kriči. 

Knjiga je primerna za otroke stare od 4 do 8 let. 

Foto: Iz knjige Pogumno srce

mp

SLONTASTIČEN POZOR!

Od 20. do 26. maja lahko v oddaji Lahko noč, otroci ob 19.45 na prvem programu radia Slovenija prisluhnete pravljicam iz zbirke Čebelica.