Ste za akrobatski šov?

7. 5. 2018

Radi skačete po trampolinu? Pa veste, da nekateri izkušeni skakalci ustvarjajo prave akrobacije, ki vam vzamejo dih? Eden takšnih prihaja v mesecu maju tudi v Ljubljano. 

Na povabilo priljubljenega trampolinskega parka WOOP! v Slovenijo med 12. in 14. majem prihaja legenda trampolinanja, Kanadčan Greg Roe, širnemu svetu znan po svojih vratolomnih trikih, s katerimi jemlje dih. S svojimi triki preizkuša meje mogočega, najsi bo gravitacijski skok s 60 metrov ali pa noro vrtenje v zraku. Veliko pa je k njegovi prepoznavnosti pripomoglo tudi pojavljanje v priljubljenih televizijskih oddajah, kot je America's Got Talent in na programu Discovery Channel.

Kanadčan Greg Roe je znan tudi po svojem unikatnem slogu poučevanja, ki je zmes kompleksne akrobatike in načel psihologije, z veliko mero zabave in preprostim učnim procesom, ki mu lahko sledi vsak. Poučevati je začel že pri 12 letih, vse od takrat pa se lahko pohvali z gostovanji po vsem svetu, tako so mu prisluhnili tudi sloviti akrobati iz Cirque du Soleil, pa tudi priljubljena madžarska košarkarska akrobatska skupina Lords of Gravity.Kanadčan Greg Roe je znan tudi po svojem unikatnem slogu poučevanja, ki je zmes kompleksne akrobatike in načel psihologije, z veliko mero zabave in preprostim učnim procesom, ki mu lahko sledi vsak. Poučevati je začel že pri 12 letih, vse od takrat pa se lahko pohvali z gostovanji po vsem svetu, tako so mu prisluhnili tudi sloviti akrobati iz Cirque du Soleil, pa tudi priljubljena madžarska košarkarska akrobatska skupina Lords of Gravity.


"Užival sem v svobodi, ki sem jo občutil v zraku. Na trampolinu lahko letim in občutim izjemnost prostega pada, ne da bi me vezale vrvi,"

pravi o svoji ljubezni do športa, ki se mu posveča vse od najstniških let.

Njegov talent in prirojena volja ter velika mera trdega dela so hitro obrodili sadove. Že v prvem letu si je prislužil naslov državnega prvaka in se vse od takrat uvrščal v sam državni vrh, od leta 2010 naprej pa je državo zastopal tudi na številnih svetovnih prvenstvih. Po poroki s športno strokovnjakinjo Trish McGeer se je njegova kariera naglo vzpela in kaj kmalu je s svojimi vadbami in posnetki na družbenih omrežjih postal simbol tega športa, kar mu je omogočilo sodelovanje z nekaterimi najboljšimi ekstremnimi akrobati na zemeljski obli. Svojo prepoznavnost je izkoristil za številne zveneče poslovne projekte, veliko energije pa posveča tudi dobrodelnosti.

Ustanovil je namreč dobrodelno organizacijo Seabound International, ki v Hondurasu zagotavlja ustrezno infrastrukturo trampolinov in raznolike programe, pripomogel pa je tudi k razvoju Gtrampa, torej tekmovanja na vrtnih trampolinih, 'freestyle različice' olimpijskega trampolina.

Foto in video: Greg Roe (Press)

SLONTASTIČEN POZOR!

Od 20. do 26. maja lahko v oddaji Lahko noč, otroci! ob 19.45 na prvem programu radia Slovenija prisluhnete pravljicam iz zbirke Čebelica.