Strašna šola - Kako sem preživel nasilneže, brokoli in Kačji vrh

6 - 9 let

13. 6. 2018

Božo Pult, junak serije Strašna šola, je pripravljen na zabavno poletje v kampu - dokler ne ugotovi, da je v poletni šoli!

Nekateri med vami Boža zagotovo že poznate in veste, da stvari počne nekoliko drugače. Rad krši pravila. Pravzaprav Božo obožuje kršenje pravil, zlasti tistih neumnih, kot je na primer to, da se na hodnikih šole ne pogovarja. Tokrat se naš junak odpravi v poletni kamp. Grozno že samo po sebi je to, da ne gre le za uživanje in čofotanje v jezeru ter zabavanje s prijatelji, ampak gre za pravo poletno šolo. Šolo! S poukom, matematiko, slovenščino in, groza, obveznim branjem knjig. In kjer je Božo, je po navadi tudi zmešnjava. No, na poletnem taboru je nastala res velika zmešnjava, tako velika, da je moral predčasno spakirati kovčke.

Zabava ob branju današnje knjige je več kot zagotovljena! 

Kar me pripelje do tega, kako sem izvedel, od kod Bombašu njegov vzdevek. Zdaj je čas, da premisliš, ali ne bi raje preskočil na naslednje poglavje. Hm, ostal boš, kajne? Prav, tule imaš. Ko sem se oblekel, sem se vrnil k latrini. Tam je bila že gneča. Fantje so si umivali zobe in počeli marsikaj - grgrali, si gladili lase, si čistili ušesa in nos. Postavil sem se v vrsto in čakal, se razgledoval in se pravkar začel spraševati, kje so druge Pižmovke, ko se je nenadoma ... Zgodilo. Končno sem razumel. Začne se s smradom - in te zadene v nos kot tovornjak. Vendar se s tem ne konča. Nenadoma se zaveš, da se daviš - najprej malo, a če nisi previden, si zelo kmalu povsem ob sapo. A le, če ostaneš na mestu. Nihče nikoli ne ostane - takrat, ko je na stranišču Bombaš. 

Foto: iz knjige Strašna šola, Kako sem preživel nasilneže, brokoli in Kačji vrh

mp

SLONTASTIČEN POZOR!