Družinski dobrodelni dogodek na Ptuju!

1. 2. 2018

Lions Obarjada Ptuj 2018, ki bo zaznamovala prvo pustno soboto, 3. februarja, je največji humanitarni, družabni, kulinarični in karnevalski dogodek na prostem v okviru delovanja vseh 57 Lions klubov v Sloveniji in širše v regiji. Poteka v organizaciji Lions kluba že 13. leto zapored in na dvorišče Minoritskega samostana na Ptuju vsako leto privabi več kot 5.000 obiskovalcev. Na dogodek so vabljene vse starostne skupine, tudi vi, dragi otroci. 

»Lions klub Ptuj pomaga družinam, katerih socialno stisko smo prepoznali na podlagi dvajsetletnih izkušenj in delovanja kluba, posebno pozornost posvečamo tistim družinam, ki zaradi minimalne prekoračitve prejemkov niso upravičeni do socialne pomoči, medtem ko njihovi prihodki ne zagotavljajo človeka dostojnega življenja. Pomoč v takšnih primerih ne pomeni zgolj dviga kakovosti življenja, temveč je prvi pogoj za normalno vključenost družine v širše okolje,«

je poudaril predsednik Lions kluba Ptuj Božidar Vukašinovič, ki je med drugim predstavil osrednje projekte in aktivnosti, katerim v klubu posvečajo osrednjo pozornost.

Ptuj ima skozi leto veliko različnih prireditev in festivalov, med njimi pa je zagotovo najbolj odmevno kurentovanje, ki traja okrog 14 dni pred pustnim torkom. Ptuj ima skozi leto veliko različnih prireditev in festivalov, med njimi pa je zagotovo najbolj odmevno kurentovanje, ki traja okrog 14 dni pred pustnim torkom.

Lion klub Ptuj sicer pomaga socialno šibkim z različnimi akcijami, tradicionalno z obdaritvijo otrok in družin v predbožično- novoletnem času; slepim in slabovidnim: društvom, posameznikom pri nakupu različnih pripomočkov, mladim za boljšo prihodnost: pri šolanju, s štipendijami, z ozaveščanjem z natečajem Plakat miru, z ustanovitvijo in mentorstvom podmladka Leo kluba in se odziva na naravne katastrofe v Sloveniji, širši regiji in mednarodnem prostoru.Lion klub Ptuj sicer pomaga socialno šibkim z različnimi akcijami, tradicionalno z obdaritvijo otrok in družin v predbožično- novoletnem času; slepim in slabovidnim: društvom, posameznikom pri nakupu različnih pripomočkov, mladim za boljšo prihodnost: pri šolanju, s štipendijami, z ozaveščanjem z natečajem Plakat miru, z ustanovitvijo in mentorstvom podmladka Leo kluba in se odziva na naravne katastrofe v Sloveniji, širši regiji in mednarodnem prostoru.

Lions klub Ptuj je del Zveze Lions klubov Slovenije in največje humanitarne ter prostovoljne organizacije na svetu s 100-letno tradicijo. Ob prepoznavanju stisk in potreb si ptujski lioni v svojem delovanju aktivno prizadevajo k njihovemu reševanju in omilitvi stisk pomoči potrebnih na območju Dravskega in Ptujskega polja, Haloz in Slovenskih goric.

T. M.
Foto: Lions Ptuj in T. M.

SLONTASTIČEN POZOR!