12. dobrodelni bowling

3. 2. 2018

Kolosej je priredil že 12. tradicionalni dobrodelni turnir v bowlingu za pomoč slepim in slabovidnim otrokom. Vas zanima, kolikšen je bil izkupiček? 

Kolosej Ljubljana je v sodelovanju s skladom Uresničujmo želje, ki deluje pod okriljem društva Lions klub Ljubljana, organiziral že 12. bowling turnir z dobrim namenom. Na njem so v okviru akcije Po strmini navzdol nadaljevali zbiranje sredstev za Center IRIS - Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne. Del zbranih sredstev bo namenjen organizaciji strokovnega izobraževanja učiteljev smučanja, ki delujejo v okviru Združenja šol smučanja Slovenije, del pa učnim uram smučanja za slepe in slabovidne otroke ter mladino.

Podiranje kegljev je lahko tudi dobrodelno. Podiranje kegljev je lahko tudi dobrodelno.

»V Koloseju se zavedamo, kako pomembno je vključevanje ranljivih skupin v družbo, zato kot ponosni partner že leta sodelujemo pri dobrodelnem bowling turnirju. Veseli nas, da bodo z našo pomočjo učitelji smučanja pridobili dodatne kompetence za učenje slepih in slabovidnih otrok ter da bomo skupaj slepim in slabovidnim otrokom omogočili pogoje za prilagojeno učenje smučanja na vseh smučiščih po Sloveniji. Naj čim več otrok uživa v smučarskih dogodivščinah,«

je dejal Damjan Smodiš, direktor poslovanja.

Po strmini navzdol je projekt, v okviru katerega sta Kolosej Ljubljana in sklad Uresničujmo želje lani zbirala sredstva za nakup opreme za alpsko smučanje in tek na smučeh za varovance Centra IRIS. Letos pa bosta del sredstev namenila za izobraževanje učiteljev smučanja, ki bodo pridobili vsa potrebna znanja za poučevanje ter delo s slepimi in slabovidnimi smučarji. Drugi del sredstev bo namenjen učnim uram smučanja za slepe in slabovidne otroke ter mladostnike.

Kolosej s pomočjo dobrodelnega bowling turnirja zbrana sredstva tradicionalno namenja mladim, ki izhajajo iz socialno in materialno ogroženih družin, ter različnim invalidskim in humanitarnim organizacijam ter zavodom. V preteklosti so sredstva že prejeli Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, Zveza prijateljev mladine Slovenije ter Klinični oddelek za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike v Ljubljani.Kolosej s pomočjo dobrodelnega bowling turnirja zbrana sredstva tradicionalno namenja mladim, ki izhajajo iz socialno in materialno ogroženih družin, ter različnim invalidskim in humanitarnim organizacijam ter zavodom. V preteklosti so sredstva že prejeli Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, Zveza prijateljev mladine Slovenije ter Klinični oddelek za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike v Ljubljani.

T. M.
Foto: Kolosej

SLONTASTIČEN POZOR!