NAGRAJUJEMO: Pet Zamislic!

26. 1. 2018

Dragi naši bralci Bansijeve strani, predvsem novopečeni starši in tisti, ki boste to postali v prihodnjem času - za vas imamo zelo zanimivo, igrivo, poučno, "luškano" nagradico - obesek, kartice z zanimivimi domislicami, kako preživeti igriv, a razvojno zelo pomemben čas prvega leta otrokovega življenja. 

To kot mladi starši zagotovo že počnete, kajne? A ideja Zamislic je, da se nalogic lotevate res sistematično in da veste, da so jih napisali strokovnjaki. To kot mladi starši zagotovo že počnete, kajne? A ideja Zamislic je, da se nalogic lotevate res sistematično in da veste, da so jih napisali strokovnjaki.

Na hrbtni strani vsake nalogice boste na pikasti podlagi našli razlago, zakaj je določena igra pomembna z vidika razvojno-čutilnih, intelektualnih, miselnih, motoričnih in drugih vzgibov. Na hrbtni strani vsake nalogice boste na pikasti podlagi našli razlago, zakaj je določena igra pomembna z vidika razvojno-čutilnih, intelektualnih, miselnih, motoričnih in drugih vzgibov.

Kaj pa ta nalogica? Nikar je ne preskočite! Kaj pa ta nalogica? Nikar je ne preskočite!

Dojenčki razumejo zelo veliko. Čeprav seveda govor še ni razvit, pogovarjanje z njim trenira možgane in miselne procese. Pa saj se spontano tako ali tako vsi pogovarjamo z dojenčki, kajne? Dojenčki razumejo zelo veliko. Čeprav seveda govor še ni razvit, pogovarjanje z njim trenira možgane in miselne procese. Pa saj se spontano tako ali tako vsi pogovarjamo z dojenčki, kajne?

Igra, ki bo dojenčka zagotovo nasmejala. Igra, ki bo dojenčka zagotovo nasmejala.

Pesmice, masažice, potovanja s prstki po dojenčkovem telesu - to je igra, ki pri otroku ustvarja občutek ugodja in zavedanja o lastnem telesu. Pesmice, masažice, potovanja s prstki po dojenčkovem telesu - to je igra, ki pri otroku ustvarja občutek ugodja in zavedanja o lastnem telesu.

Gugalnica - le kateri dojenček je ne obožuje? Gugalnica - le kateri dojenček je ne obožuje?

Guganje pomembno vpliva na zaznavo ravnotežja, a kljub temu bodite previdni, da se vašemu dojenčku ne bo začelo preveč vrteti. Guganje pomembno vpliva na zaznavo ravnotežja, a kljub temu bodite previdni, da se vašemu dojenčku ne bo začelo preveč vrteti.

Nalogica za dojenčka, ki je star že okrog devet mesecev ali več in že zna s prstki lepo prijeti kakšen predmet. Nalogica za dojenčka, ki je star že okrog devet mesecev ali več in že zna s prstki lepo prijeti kakšen predmet.

Motorika se od devetega meseca naprej intenzivno razvija - krepite jo skozi igro. Motorika se od devetega meseca naprej intenzivno razvija - krepite jo skozi igro.

Pravno obvestilo:

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira, hrani in obdeluje zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov bansi@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu takšnega sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih 5 dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal.

Uživajte v "dojenčkanju", mi bomo pa zelo veseli, da bodo Zamislice romale v prave roke. 

Besedilo in fotografije: Tanja Mojzer

SLONTASTIČEN POZOR!