Olimpijski Foksi na vlaku z olimpijci

12. 1. 2018

Potniki, ki so se v preteklih dneh morda peljali z vlakom v šolo ali službo, si bodo ta dan pošteno zapomnili. Na vlaku jih je zabaval namreč lisjak Foksi, maskota Olimpijskega komiteja Slovenije. 

Olimpijski Foksi že nestrpno pričakuje zimske olimpijske igre. Olimpijski Foksi že nestrpno pričakuje zimske olimpijske igre.

23. zimske olimpijske igre bodo v Južni Koreji v kraju Pjeongčang. Spremljali jih bomo lahko od 9. do 25. februarja 2018. 23. zimske olimpijske igre bodo v Južni Koreji v kraju Pjeongčang. Spremljali jih bomo lahko od 9. do 25. februarja 2018.

Živahen lisjak Foksi, zvest in goreč navijač slovenskih športnikov, ki je med potniki širil olimpijski duh.Živahen lisjak Foksi, zvest in goreč navijač slovenskih športnikov, ki je med potniki širil olimpijski duh.

Kdo gre na vlak? Zabavno bo!Kdo gre na vlak? Zabavno bo!

Foksi: "Pozdravljeni, pozdravljeni, kar na vlak!"Foksi: "Pozdravljeni, pozdravljeni, kar na vlak!"

Foksi seveda ne zamudi nobene olimpijske tekme in nikoli ne pozabi navijati za slovenske športnike. Foksi seveda ne zamudi nobene olimpijske tekme in nikoli ne pozabi navijati za slovenske športnike.

Foksi: "Komaj čakam na začetek zimskih olimpijskih iger!"Foksi: "Komaj čakam na začetek zimskih olimpijskih iger!"

"Sem že na vlaku. Me prav zanima, kaj porečejo povsem običajni vsakodnevni potniki. Verjetno me sploh ne pričakujejo!""Sem že na vlaku. Me prav zanima, kaj porečejo povsem običajni vsakodnevni potniki. Verjetno me sploh ne pričakujejo!"

"Iz enega vagona v drugega, da malce preverim, kdo gre v šolo, v službo in po drugih opravkih. ""Iz enega vagona v drugega, da malce preverim, kdo gre v šolo, v službo in po drugih opravkih. "

"Najraje sem v družbi športnikov!""Najraje sem v družbi športnikov!"

Bakla že prihaja. Bakla že prihaja.

Vsakdo se seveda ne more dotakniti olimpijske bakle. Vsakdo se seveda ne more dotakniti olimpijske bakle.

Preverite, kaj so v Mojstrani za naše olimpjce povedali otroci!

Olimpijska bakla je pripravljena. Olimpijska bakla je pripravljena.

Lisjak Foksi je navdušen nad idejo, da bo olimpijska bakla obiskala osem slovenskih krajev. Lisjak Foksi je navdušen nad idejo, da bo olimpijska bakla obiskala osem slovenskih krajev.

Boste tudi vi spremljali letošnje zimske olimpijske igre? Boste tudi vi spremljali letošnje zimske olimpijske igre?

Sprehod po vlaku. Sprehod po vlaku.

Goreča bakla. Zdaj gre zares!Goreča bakla. Zdaj gre zares!

Namen projekta (potovanje z vlakom Slovenskih železnic po slovenskih krajih) je ustvarjanje olimpijskega vzdušja pred začetkom olimpijskih iger v Južni Koreji. V projektu sodelujejo vrhunski športniki, olimpijci in nosilci olimpijskih kolajn ter navijači.Namen projekta (potovanje z vlakom Slovenskih železnic po slovenskih krajih) je ustvarjanje olimpijskega vzdušja pred začetkom olimpijskih iger v Južni Koreji. V projektu sodelujejo vrhunski športniki, olimpijci in nosilci olimpijskih kolajn ter navijači.

Poleg obiska olimpijcev in bakle so za dogodke pripravili tudi pester spremljevalni program, namenjen najmlajšim. Na voljo bodo različne olimpijske dejavnosti za otroke, olimpijski kviz, predstavili bodo projekt in poklepetali z olimpijci, zbirali dobre želje za slovenske športnike, ki se pripravljajo na prihajajoče zimske olimpijske igre, ter spremljali nastope učencev bližnjih osnovnih šol.Poleg obiska olimpijcev in bakle so za dogodke pripravili tudi pester spremljevalni program, namenjen najmlajšim. Na voljo bodo različne olimpijske dejavnosti za otroke, olimpijski kviz, predstavili bodo projekt in poklepetali z olimpijci, zbirali dobre želje za slovenske športnike, ki se pripravljajo na prihajajoče zimske olimpijske igre, ter spremljali nastope učencev bližnjih osnovnih šol.

Brez skupinske fotografije seveda ne gre. Brez skupinske fotografije seveda ne gre.

Foksi je vedno pripravljen za fotografiranje. Foksi je vedno pripravljen za fotografiranje.

Tanja Mojzer

Foto: Miško Kranjc