Kdo prejme Zvezdne pravljice?

8. 1. 2018

Čas je, da razglasimo ime nagrajenca, ki prejme Zvezdne pravljice, s katerimi bodo zimski dnevi še bolj obogateni z lepimi pravljičnimi trenutki.

Zvezdne pravljice je napisal Matic Slapšak, ilustrirala pa jih je Klara Lapanja. Zvezdne pravljice je zbirka več pravljic, ki so ravno prav dolge, tako da so primerne tudi za najmlajše.

Kratek intervju z avtorjem in predstavitev knjige si lahko preberete v tem prispevku, kjer smo nagradno igro tudi razpisali. 

Zvezdne pravljice so izšle decembra 2017, tako da gre za zelo svežo knjigo. Pravljice so napisane v lahkotnem, sproščenem tonu in jih lahko starši za lahko noč preberejo tudi zelo majhnim otrokom. Zvezdne pravljice so izšle decembra 2017, tako da gre za zelo svežo knjigo. Pravljice so napisane v lahkotnem, sproščenem tonu in jih lahko starši za lahko noč preberejo tudi zelo majhnim otrokom.

Poglejmo, kdo je sodeloval:

Jolanda: 

Pozdravljeni,

pravljice so vse, kar potrebuje družina z otroki za dolge zimske večere. Ni lepšega, ko se vsi skupaj crkljamo na kavču pod deko in potujemo po pravljičnem svetu. Letos smo prebrali Martina Krpana, Rdečo kapico, Sneguljčico, Volka in 7 kozičkov, itd. Zadnji mesec pa so na sporedu Zvezdne pravljice, ki jih je napisal naš zelo dober prijatelj. Moram priznati, da so zaenkrat tudi najlepše, kar smo jih do sedaj prebrali. Predvsem pa tudi poučne. To zbirko smo posodili tudi osnovni šoli, v katero hodi moj starejši sin. Učiteljica je bila navdušena. Če boste izbrali moj zapis, pošljite knjigo na naslov vrtca. 

Črt:

Bansi, živjo!

Letos sem prebral že veliko pravljic. Zadnje večere najraje poslušam Radovedne pravljice s prigodami Varje in dedka. Všeč mi je govor o črkah in mucah in to, da dedek velikokrat reče O sakra, kar me vedno znova nasmeji. Drugače rad berem pravljice, kjer nastopajo živali in kjer lahko gledam lepe ilustracije. Izmed pravljic, ki jih poznam, mi do zdaj ni bil všeč Palček, ker velikan poje svoje hčerke.

Lep pozdrav, Črt 

Tanja:

Pozdravljen, Bansi!

Z zanimanjem sem prebrala razmišljanja o dobrih pravljicah oz. kako se napiše dobra pravljica, kaj mora vsebovati. Tudi Manca in Klavdija zelo radi bereta pravljice. Klavdija bolj že takšne pustolovske, Manca pa pravljice, kjer nastopajo princeske, princi in seveda dobre vile. Zame je dobra pravljica tista, ki otrokom posreduje kakšen nauk za življenje oz. življensko modrost. Danes je tudi veliko avtorjev, ki pišejo dobre pravljice, a se zaradi nerazumevanja založb njihove pravljice nekako izgubijo. Niso samo pravljice znanih avtorjev in založb dobre, ampak so odlične tudi neznane (pravljice neznanih avtorjev). Menim, da bi bila omenjena knjiga kot nalašč za Manco, saj že sam naslov spominja na čarobnost. Pa še to: Hvala Bansi, ker ustvarjaš in oblikuješ zelo zanimivo (in predvsem varno) spletno stran, kjer vsak otrok (in odrasel) najde nekaj zase. Zato uspešno delo tudi v letu 2018.

Lp, Tanja 

Veronika:

Kaj je za vas dobra in zanimiva pravljica?

Predvsem Grimove in Ljudske narodne pravljice in nova knjiga, ki jo je izdala Založba Miš Maš! Pravljice so zelo zanimive, kadar v njih nastopajo vile, kraljice, princi, princeske in seveda zanimivo dogajanje ter dobre in slabe osebe. Najbolje pa je, da se čisto vsaka pravljica konča s srečnim koncem. Najbolje je pa tudi to, da nobena pravljica ni izmišljena. Za Sneguljičico pravijo, da je bila resnična Sneguljičica, Margareth Waldeck, ki je na žalost umrla zelo mlada. Vsaka pravljica je dobra in zanimiva, ker nas uči, da znajo biti ljudje tudi zahrbtni, eni pa zelo dobri. Vsaka pravljica je dobra, ker nudi širjenje otroških obzorij in nudi otroško srečo in smeh! Zanimiva in dobra pravljica mi je za to, ker jih berem že od otroštva. Najboljšain najbolj dobra pravljica je zame: Bremenski godci To je zame dobra in zanimiva pravljica.

Dodatek, k prejšnemu sporočilu: Najbolj zanimiva pravljica je tudi o fantu, ki je iskal strah, bratov Grim, ki je zelo zanimiva, zato, ker se fant, ki je srečal, toliko strašnih stvari, ni prestrašil. Prestraši se ljubezni. Zanimivo je tudi dejstvo, da so v srednjem veku bili ljudje zelo slabo vestni, kar kaže njihov strah. Mislim, da je čisto vsakega človeka lahko strah.

Tanja Mojzer
Foto: Zvezdne pravljice

SLONTASTIČEN POZOR!

Nikoli ni prepozno, da se naučite kakšnega plesa. Še celo Bansi zna plesati tango!